20 квітня 2023 13:40

Київрада відвела землю для створення Національного військового меморіального кладовища в Биківні

Київська міська рада відвела землю для створення Національного військового меморіального кладовища в Биківні. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у Telegram-каналі, передають Українськi Новини.


"Київрада сьогодні відвела землю і, фактично, розпочала процедуру створення Національного військового меморіального кладовища в Биківні… 8 гектарів землі в цій місцевості - у власності міста і сьогодні ми відвели їх, фактично, розпочавши процедуру організації меморіалу. Поруч - близько 90 гектарів - земля державна", - написав він.


Кличко зазначив, що за його створення відповідає держава і місце визначив уряд, влада Києва готова всіма можливими способами сприяти створенню меморіалу героїв.


Мер додав, що раніше Київ підтримав пропозицію уряду щодо створення військового кладовища на Лисій горі, але у громадськості вона підтримки не знайшла.

Загальна площа Національного військового меморіального кладовища сягне майже 100 гектарів.


Як повідомляли Українськi Новини, Національне військове меморіальне кладовище (НВМК) для вшанування загиблих захисників планують створити у Биківнянському лісі у Києві вже цього року.


Фото: Мінкультури