18 квітня 2023 13:03

"Відповіді ми від них не отримали": Євген Дикий підтвердив, що Прем'єр-ліга надсилала листа до "Інгульця" про використання VAR у матчі з "Рухом"

FanDay.net звернувся до виконавчого директора УПЛ Євгена Дикого за коментарем щодо відмови Інгульця від системи VAR, яку був готовий сплатити та надати Рух у очному матчі.


Рух на своєму офіційному сайті повідомив, що замовив і зобов'язався сплатити роботу системи VAR, а також всі пов'язані з нею витрати в майбутньому поєдинку з Інгульцем, проте клуб з Петрово відмовив їм у цьому.

Президент Інгульця Олександр Поворознюк взагалі заявив, що жодного листа не бачив.


Редактор FanDay.net попросив прокоментувати ситуацію Євгена Дикого.


«Відповідно до процедури всі необхідні запити [про використання VAR у матчі Інгулець – Рух] були направлені до ФК Інгулець. Але офіційної відповіді ми від них не одержали», – підсумував Дикий.


Зазначимо, що комісія УПЛ вирішує, на якому матчі використовуватиметься система VAR. Інші клуби можуть власним коштом замовити систему відеоспостереження на матч, чим і скористався Рух. Однак для цього потрібна згода двох клубів. Оскільки Інгулець відмовив, то використання VAR в односторонньому порядку неможливе.

Після 21-го туру Інгулець посідає десяте місце у турнірній таблиці УПЛ, маючи в активі 22 очки. Рух із 19-ма балами розташувався на 14-й позиції. На даний момент у чемпіонаті України лідирує Шахтар, який випереджає Дніпро-1 на сім пунктів, але команда Кучера має матч у запасі.