11 квітня 2023 18:11

Тебас про прес-конференцію "Барси" у справі Негрейри: "Настав час пояснень. Це найбільша репутаційна шкода за всю історію іспанського футболу"

Хав'єр Тебас вважає, що «Барселона» має роз'яснити деталі у справі Негрейри.


Раніше повідомлялося, що 17 квітня "Барселона" проведе прес-конференцію, на якій президент клубу Жоан Лапорта відповість на запитання журналістів про справу, пов'язану з виплатами колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету.


Нагадаємо, прокуратура Барселони подала позов на клуб та його колишніх президентів Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя у справі про можливу корупцію при виплатах колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. "Барса" стверджувала, що оплачувала звіти про суддів, які готував Негрейра, він отримав від клубу 7,3 млн євро з 2001 по 2018 рік.

«Настав час пояснень. Важливо, щоб 19 квітня представники клубу виступили перед рештою (на 19 квітня заплановано позачергове засідання Ла Ліги у справі Негрейри).


Це найбільша репутаційна шкода, яку було завдано іспанському футболу за всю його історію. Пройшло більше двох місяців – подивимося, чи зможуть вони прояснити ситуацію більше, ніж у листах, які вони надіслали до УЄФА та ФІФА.


Чому протягом приблизно 20 років клуб виплачував віце-президенту технічного комітету суддів мільйони доларів? Чому цей пан сказав податковій, що все це робилося задля досягнення нейтральності [суддів]? Чому сину Негрейри також доручили складати звіти для клубу? Усе це має пояснити. Це питання впливу.


Крім того, виплати здійснювалися за чотирьох різних президентів, до того ж після аудиторської перевірки звітності клубу за попереднього президента нинішнім. І ніхто не виявив ці платежі?


Погляньмо, як вони це пояснять. Я схвильований, як і представники інших іспанських клубів», – сказав президент Ла Ліги.