10 квітня 2023 23:04

Джерело: КДК УАФ оштрафував "Шахтар" і "Кривбас" за конфлікт між Йовічевичем та Гагаріним

Український журналіст Віктор Вацко розповів, як контрольно-дисциплінарний комітет УАФ покарав «Кривбас» та «Шахтар» за конфлікт між Артемом Гагаріним та Ігором Йовичевичем.


«Пам’ятаєте історію після матчу «Кривбас» - «Шахтар», коли віцепрезидент «Кривбаса» Артем Гагарін на післяматчевій пресконференції запитав головного тренера «Шахтаря» Ігора Йовичевича, чи нормально те, що він послав його нах#й?


Йовичевич одразу ж попросив вибачення, Гагарін заявив, що вибачення прийняті - все, інцидент вичерпано. Ця історія не потрапила в офіційну трансляцію матчу, ніхто не бачив і не чув тієї перепалки, яка сталася на полі. Про неї стало відомо тільки з відео пресконференції, яке було розміщено на офіційному ютуб-канал «Кривбаса».

Матеріал про цю історію розмістив найбільш популярний інтернет-ресурс України Tribuna.com. І тут, що б ви думали, увімкнувся наш КДК УАФ, який оштрафував і «Шахтар», і «Кривбас» на 10 тисяч гривень і приклав матеріал Tribuna.com у мотивацію свого рішення.

Ви просто гляньте, що було написано в рапорті делегата матчу в пункті «Зауваження»: «Під час пресконференції сталася подія, а саме словесна суперечка між віцепрезидентом «Кривбаса» Артемом Гагаріним і головним тренером «Шахтаря» Ігором Йовичевичем».

Суперечка під час пресконференції? Цитую Йовичевича: «Я абсолютно згоден з Вами, це були чисто емоції. В той момент я навіть не знав, що комусь щось говорю. Ви тут праві. Прошу вибачення, якщо я зашкодив Вашому авторитету, але Ви теж мусите розуміти, що всі ми люди, маємо емоції, і в деяких епізодах емоції можуть переповнювати. Якщо й було так, то я прошу вибачення. У майбутньому це не повториться».

Гагарін відповів: «Вибачення прийняті. Слоган УПЛ - «Ми однієї сміливості». Ми всі рівні: і «Шахтар», і «Кривбас», і «Інгулець», і «Динамо».

Це суперечка, скажіть мені, будь ласка? У мене запитання до делегата матчу Олександра Нечипуренка з Харкова. Пане Олександре, це суперечка? На якій підставі ви оштрафували людей? Мирна розмова двох інтелігентних людей, за що штраф?!


Скажете, смішно - 10 тисяч. Та не смішно, тому що ні за що! Коли під час трансляцій матчів з вуст футболістів на полі, з лав запасних на всю країну лунає мат-перемат - це нормально, так? І тут штрафів немає. А чому КДК УАФ до Йовичевича та Гагаріна доколупалося?

Вам п’ятий поверх УАФ зарплатню не нараховує? Ці 500 доларів вас врятують? Тоді давайте оштрафуйте всіх за кожне нецензурне слово під час трансляції! Купите через місяць собі по лендкрузеру новому!

Хтось може пояснити логіку цього рішення? Якби Йовичевич послав не Гагаріна, а Шумілова, чи присудив би керівник КДК УАФ штраф не тільки Йовичевичу, який послав, а й собі, якого послали? Гагаріна послали, але наше футбольне правосуддя зробило ще й його винним», - сказав Вацко.