8 квітня 2023 19:47

Віктор СКРИПНИК: "Якщо гравці знатимуть, що тренер переможний склад не змінює, то решта 15-20 людей взагалі не тренуватиметься"

Головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник розповів про свої критерії вибору основного складу.


- З матчу в матч Ви перебуваєте в пошуках оптимальної стартової одинадцятки. Але, як то кажуть, переможний склад не міняють. Тож, можливо, зважаючи на переможний результат, ви вже визначилися з оптимальною обоймою?

- Ми виграли не для того, щоб міняти переможний склад. Міняєш гравця чи ні - завжди є обставини. Цілий тиждень хлопці працюють на полі, там є єдиноборства, кочки, погані поля - це все також грає свою роль, коли ми обираємо склад.


Також дивимося на якості наших конкурентів, коли два гравці на одній позиції або два гравці на одній, ми підбираємо склад. У мене такого немає, що я не міняю переможний склад.


Якщо гравці будуть знати, що тренер переможний склад не міняє, то інші 15-20 чоловік взагалі не будуть тренуватися. Вони скажуть: «Так тренер не міняє переможний склад». Я завжди хочу тримати гравців у тонусі, щоб була здорова конкуренція і для того, щоб вони прогресували.


Я завжди кажу підопічним: «Цілий тиждень ми працюємо, щоб здати екзамен». Екзамен був сьогодні - ми його здали. Зараз відпочинемо, і будемо готуватися до наступного екзамену», - сказав Скрипник.


Після перемоги над «Інгульцем», яка для «Ворскли» стала першою в останніх шести турах УПЛ, полтавці піднялися в верхню частину турнірної таблиці.