6 квітня 2023 15:36

"Рома" та "Лаціо" потрапили під розслідування прокуратури Риму через можливі фінансові махінації

"Рома" та "Лаціо" потрапили під розслідування через можливі фінансові махінації. У середу, 5 квітня, прокуратура Риму почала розслідування щодо двох римських клубів, а також "Салернітани", яка донедавна належала президенту "Лаціо" Клаудіо Лотіто.


Перераховані клуби підозрюють у тому, що вони завищували вартість трансферів гравців із 2017-го по 2021 рік, що призводило до фіктивного приросту капіталу. Фінансова поліція Італії вже провела обшуки в офісах клубів і вилучила документи, що стосуються трансферів і угод між клубами та гравцями.

"Ромі", "Лаціо" та "Салернітані" висувають схожі звинувачення із "Ювентусом", який покарали зняттям 15 очок у Серії А за фіктивний приріст капіталу. Однак, прокуратура стверджує, що нове розслідування ніяк не пов'язане зі справою "бьянконері". "Рома" в офіційній заяві повідомила, що співпрацює з органами, сподівається на якнайшвидше розв'язання питання і впевнена, що діяла відповідно до правил. Зі схожою заявою виступив і "Лаціо".

На думку La Gazzetta dello Sport, "Салернітана" уникне санкцій за порушення, оскільки ймовірні правопорушення були здійснені попередніми власниками. "Рому" і "Лаціо" можуть оштрафувати, але якщо буде доведено, що порушення зіграли вирішальну роль у реєстрації перед сезонами Серії А, покарання може бути більш суворим - аж до зняття очок, або пониження в класі.