22 березня 2023 12:29

Петраков працюватиме з екс-гравцем молодіжки рф: футболіст зізнався, чому зробив вибір на користь Вірменії

Фото - ua.depositphotos.com


Захисник московського Локомотива Наір Тікнізян, який раніше виступав за молодіжну збірну Росії, прийняв запрошення національної команди Вірменії і виступатиме під керівництвом українця Олександра Петракова.


Олександр Петраков, контракт якого з УАФ завершився наприкінці минулого року, у січні очолив національну збірну Вірменії.

Український наставник викликав на березневий збір для підготовки до матчу зі збірною Туреччини чотирьох футболістів із чемпіонату країни-агресора.

Захисник московського Локомотив Наір Тікнізян раніше виступав за юнацькі та молодіжні збірні Росії. Гравець розповів, що ухвалив рішення змінити футбольне громадянство через усунення всіх команд та збірних держави-агресора від участі у міжнародних змаганнях.

«На мій вибір це точно вплинуло. Я завжди намагаюся говорити правду, тут я також хочу бути чесним. Наскільки це впливає на інших хлопців, мені важко відповісти. Але я не міг не скористатися шансом та не зіграти проти топових збірних на міжнародному рівні.

Мені його дала Вірменія, я вдячний за це. Дуже сподіваюся, що ми зможемо разом досягти великих результатів. Зроблю все, щоб вірменський народ колись відсвяткував вихід національної команди на Євро чи на чемпіонат світу», – сказав Тікнізян російським журналістам.


23-річний Тікнізян провів 16 матчів за юнацьку та молодіжну збірну росії різного віку.

Футболіст може дебютувати у складі національної збірної Вірменії під керівництвом Олександра Петракова у стартовому матчі відбору на Євро-2024 проти Туреччини, який відбудеться у Єревані 25 березня.