15 березня 2023 16:14

Джерело: Павелко і Запісоцький не виконують рішення суду щодо відсторонення і можуть бути покарані

13-го березня Печерський районний суд міста Києва ухвалив продовжити строк відсторонення Андрія Павелка від посади президента Громадської спілки "Українська асоціація футболу" до 13-го травня 2023-го року. У тексті документу було чітко написано: "Ухвала підлягає негайному виконанню". Тобто рішення вступило в силу!


Павелко відсторонений від посади президента УАФ


Згодом суд ухвалив таке ж рішення і щодо генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького. І воно теж вступило в силу. Однак, в УАФ мають свою позицію щодо цієї ситуації і апелюють до попереднього рішення судді Білоцерківця від 17-го лютого про відсторонення, яке так і не вступило в силу.

Тому Андрій Павелко і Юрій Запісоцький ігнорують рішення суду від 13-го березня про продовження відсторонення до 13-го травня, які вступили в силу, і далі виконують свої обов'язки, хоч їх уже відсторонили. А це вже є порушенням статті 382 Кримінального кодексу України невиконання судового рішення та може каратися від грошового штрафу до позбавлення волі.

Стаття 382 Кримінального кодексу України:

1. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню -

карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

2. Ті самі дії, вчинені службовою особою, -

караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, -

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

4. Умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини, рішення Конституційного Суду України та умисне недодержання нею висновку Конституційного Суду України -

карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сьогодні ж, 15-го березня Андрій Павелко, продовжив гнути свою лінію і знущатися з правосуддя та українців. Андрій Васильович, як ми бачимо із заяв УАФ чомусь переконаний, що він не відсторонений, поки не завершився розгляд апеляції і тому навмисно її затягує. Під час засідання з розгляду апеляції, яке відбулося 15-го березня, Павелко відмовився від своїх же адвокатів, а оскільки злочин, за фактом якого порушено кримінальну справу і відбувається суд по ньому, визначений законом як особливо тяжкий, тому судове засідання має відбуватися виключно в присутності захисника. Андрій Васильович про це знав і скористався шпариною в законодавстві, щоб відтермінувати засідання, бо сподівається максимально протриматися на посаді. Та затягування не допоможе, бо він уже відсторонений за рішенням суду.

Таким чином, попри заяви УАФ та дії її відстороненого очільника, Андрій Павелко та Юрій Запісоцький за рішенням суду, яке вступило у силу, ОФІЦІЙНО ВІДСТОРОНЕНІ від посади президента УАФ та генерального секретаря УАФ відповідно. І перебування обох у будинку футболу є нелегітимним зараз і виглядає як узурпація влади.