15 березня 2023 14:36

Білорусі не місце на Євро-2024: депутати Європарламенту вимагають від УЄФА відсторонити помічників росії

Фото - ua.depositphotos.com


Депутати Європейського парламенту не хочуть бачити футболістів збірної Білорусі учасниками кваліфікації на чемпіонат Європи 2024 року – УЄФА отримав від них листа.


Понад сто європейських депутатів підписали листа до президента УЄФА Александера Чеферіна, в якому вони вимагають не допускати збірну Білорусі до Євро-2024, повідомляє Politico. Європейці незадоволені тим, що Білорусь підтримує росію у війні з Україною.


«Сам факт участі збірної Білорусі у турнірі під егідою УЄФА пізніше буде використаний Олександром Лукашенком та його пропагандистською командою, щоб довести, що він добре прийнятий у міжнародному співтоваристві.


Це було б образою мешканців України та всіх білорусів, які були змушені тікати з батьківщини, а також тих, хто залишився в Білорусі і тепер має жити у страху», — йдеться у листі депутатів Європарламенту.


Нагадаємо, збірна Білорусі під час жеребкування опинилася у Групі I, де їм належить зіграти зі Швейцарією, Ізраїлем, Румунією, Косовим та Андоррою. Відбірковий етап розпочнеться наприкінці березня.


Збірна росії через початок повномасштабної війни в Україні була відсторонена від усіх змагань під егідою ФІФА та УЄФА.