10 березня 2023 17:15

Прокуратура подала позов на "Барсу", Негрейру, Бартомеу та Роселя у справі про суддів. Їх звинувачують у корупції

Прокуратура подала позов на «Барселону» у справі про можливу корупцію у суддівстві.


Прокурори Барселони офіційно подала скаргу на клуб за передбачувану корупцію під час виплат колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.


Крім «Барси», прокуратура звинувачує у злочині самого Негрейру, колишніх президентів синьо-гранатових Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя, а також колишніх директорів клубу Оскара Грау та Альберта Солера.


Фігурантам справи ставлять у провину корупція між фізичними особами у сфері спорту, недобросовісне адміністрування та фальсифікація документів.


«Через президентів Сандро Роселя і Жозепа Марію Бартомеу «Барса» досягла і підтримувала суворо конфіденційну усну домовленість з Негрейрою про те, що він, будучи віце-президентом технічного суддівського комітету, в обмін на гроші проводитиме дії, спрямовані на надання «Барселони» при ухваленні суддями рішень у матчах клубу», – йдеться у заяві прокуратури.


Раніше повідомлялося, що Роселя хочуть залучити до справи лише як свідок. Також прокуратура має намір залучити свідками нинішнього президента «Барселони» Жоана Лапорту, а також Жоана Гаспара, який раніше обіймав цю посаду.