1 березня 2023 22:19

"Динамо" U-16 у Німеччині перемогло "Дюрен" U-17

У середу, 1-го березня, наступного ж дня після вояжу до Нідерландів, де динамівські команди вікових категорій U15 та U16 провели поєдинки проти місцевої «Роди» з міста Керкраде, старші футболісти зіграли ще один контрольний матч. Підопічні Юрія Дмитруліна зустрілися з ФК «Дюрен».

Зазначимо, що наприкінці листопада минулого року «Динамо» U15 вже грало із однолітками з «Дюрена» та перемогло суперника з рахунком 4:2 (у складі нашої команди дублем відзначився Федоренко, ще по одному м’ячу забили Андрейко та Люсін).

Сьогоднішній матч, як і попередній, проходив на натуральному полі бази господарів та тривав два тайми по 40 хвилин. Як часто буває під час спарингів у Німеччині, цього разу нашій команді протистояв на рік старший суперник. Тренерський же штаб нашої команди залучив до гри змішаний склад – U16 та U15 (тренер Євген Лозинський), а саме футболістів, які брали участі і у вчорашніх матчах.

Зазначимо, що «Дюрен», як і минулого разу дуже гостинно прийняв наші команди. У киян була відчутна група підтримки – на стадіоні зібралися українці, які проживають у Дюрені та населених пунктах поблизу. Перед початком зустрічі пролунали гімни обох країн, та й загалом, атмосфера на стадіоні була теплою та дружньою.

Долю зустрічі вирішив єдиний забитий м’яч, який наша команда провела за дві хвилини до фінального свистка. Перемогу своїй команді приніс капітан Володимир Озимай.

Після кількох хвилин пристосування до натурального поля та суперника, українці одразу вдалися до рішучих дій. Наші хлопці потроху перемістили гру до чужих воріт та створили одразу два чудових моменти. Спочатку Калінкін справа цілив у дальній кут, але м’яч прийняла на себе стійка! А незабаром Редушко ледь не вивів свою команду уперед, коли замикав фланговий простріл, але на його удар якимось дивом зумів зреагувати воротар, лише з другої спроби зафіксувавши м’яч.

Надалі гості розігрували різноманітні атаки, діяли широко, активно використовували фланги, намагаючись створити більшість, але після стартового сплеску протягом певного часу організувати загрозу біля чужих воріт не вдавалося. Супернику ж одного разу вдався доволі непоганий удар, на який зреагував Моїсеєв та у стрибку накрив м’яч. У другій половині тайму Белевят хитро виконав кутовий, зробивши неочікуваний простріл низом, але, на жаль, ніхто з партнерів його не зміг замкнути.

Ближче до завершення першого тайму кияни мали, мабуть найреальнішу нагоду забити: суперники збили Калінкіна у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті. Але Редушку не вдалося переграти воротаря з одинадцятиметрової позначки.

У перерві тренерський штаб провів багато замін, залишивши на полі лише трьох футболістів, які грали до перерви. На початку другої половини зустрічі команди демонстрували високі швидкості, але до справжньої небезпеки біля володінь обох суперників справа не доходила. Німці намагалися пресингувати, але динамівці вчасно перехоплювали м’яч. Хорошого удару завдавав Бурлаков, але воротар «Дюрена» не дрімав та виручив свою команду.

Кияни розвивали свої атаки стрімко, граючи в один дотик, та досягти бажаного у вигляді забитого м’яча так і не вдавалося. Але і супернику наші хлопці не давали жодного шансу, нейтралізуючи будь-яку загрозу ще у зародку. Динамівці намагалися кожну свою атаку завершити ударом по воротах, в тому числі, наші хлопці наважувалися і на удари здалеку, але, на жаль, і вони цілі не досягали. Коли здавалося, що поєдинок так і завершиться нульовою нічиєю, за дві хвилини до завершення поєдинку гості загострили гру та провели результативну атаку. Озимай завдав неймовірного удару метрів з 23-х та вразив кут воріт, забезпечивши перемогу своїй команді.

На останній хвилині поєдинку українці ще здобули право на небезпечний штрафний удар метрах у 22-х від воріт, але Редушко влучив у стінку. Тож у підсумку, гра завершилася мінімальною перемогою динамівців – 1:0.

Товариський матч

«Дюрен U17 - «Динамо» U16/U15 – 0:1 (0:0)

«Динамо» (1-й тайм): 23.Моїсеєв, 2.О. Рибак, 6.Приймак, 18.Озимай, 17.Белевят, 13.Черчукан, 10.Редушко, 7.Діденко, 9.Калінкін.

«Динамо» (2-й тайм): 1.Сьомка, 3.Петренко, 4.Галкін, 5.Чубатюк, 18.Озимай, Левринець, 16.Андрейко, 13.Федоренко, 11.Богомолов, 8.Малюта, 20.Бурлаков.

Гол: Озимай (78)

Нереалізований пенальті: Редушко (36).


Фото - ФК «Динамо»