1 березня 2023 20:49

ЗМІ: Саудівський "Аль-Іттіхад" пропонує Мессі 94 мільйони доларів на рік

Оскільки Ліонель Мессі ще не подовжив контракт із французьким ПСЖ, який спливає за чотири місяці, це спричиняє не лише невизначеність у паризькому клубі, а й призводить до численних спекуляцій щодо того, де 35-річний аргентинський суперветеран продовжить кар'єру. Як повідомляє Marca, саудівський "Аль-Іттіхад" із Джидди вже запропонував Мессі річну зарплату в розмірі 94 мільйонів доларів.


Ідея "Аль-Іттіхада" із запрошенням Мессі, за словами оглядача Жоана Фонтеса, полягає в тому, щоб виграти чемпіонство в Саудівській Аравії вперше з сезону 2008-09, потіснивши з трону "Аль-Гіляль" і "Аль-Наср", який підписав Кріштіану Роналду. Також керівник "Аль-Іттіхада" Мохаммед Аль-Блуві нарешті хоче роздобути мегазірку - у 2007 році він безуспішно намагався переманити з "Реала" бразильця Роналду. Та й головного тренера команди (що кумедно – португальця) Нуну Ешпіріту Санту вочевидь би потішила перспектива мати на полі топ-гравця, який робить різницю.


Раніше, після приходу Кріштіану Роналду в "Аль-Наср", була інформація, що "Аль-Гіляль", якого тренує аргентинець Рамон Діас, вже зробив Мессі привабливу фінансову пропозицію. За словами Діаса, сказаними за кілька годин до фіналу клубного чемпіонату світу, в якому "Аль-Хіляль" поступився мадридському "Реалу" (3:5), саудівські команди мають у своєму розпорядженні фінансові можливості, щоб Ліонель Мессі переїхав саме до Саудівської Аравії. Не тільки з ігрового, а й з іміджевого погляду – по-перше, підняти престиж місцевої ліги. І, по-друге, стати своєрідним амбасадором спільної з Єгиптом і Грецією заявки на проведення ЧС-2030.