25 лютого 2023 16:27

Карло Анчелотті заступився за вікових футболістів: "Мальдіні в 39 років тренувався раз на тиждень, але виграв Лігу чемпіонів"

Нещодавно 36-річний центральний захисник Серхіо Рамос оголосив про завершення виступів за збірну Іспанії. Таке рішення ветеран ухвалив після спілкування з головним тренером національної команди Луїсом де ла Фуенте, який дав зрозуміти, що не бачить Рамоса серед кандидатів у збірну.


Цю ситуацію журналісти попросили прокоментувати одного з найуспішніших тренерів в історії футболу - Карло Анчелотті.


- Питання віку - молодий футболіст чи досвідчений - для мене не стоїть. Якщо футболіст відповідає вимогам, вам не потрібно дивитися в його паспорт. Якщо гравцеві 16 років і він відповідає вашим вимогам, дайте йому можливість грати й оцінюйте те, що відбувається на полі. Це робота тренерів, визначати найкращих, але вік не повинен бути чимось, що впливає на прийняття рішення, - цитує Анчелотті Marca.


- Свого часу я поставив в основу воротаря, якому було лише 17 років - це Буффон. Він добре проявляв себе на тренуваннях, був кращим за інших і заслужено отримав довіру. Але це ж стосується і 40-річних, у цьому віці ще можна виграти Лігу чемпіонів. Яскравий приклад - Мальдіні. У 39-ть він тренувався тільки раз на тиждень, але продовжував грати, тому що був кращим за інших. А якщо ти кращий за інших, ти маєш грати - усе просто, - підсумував "тато" Карло.