23 лютого 2023 18:46

Хаві хоче бачити Кубо у "Барсі". Відступні вінгера – 60 млн євро, "Реал" та "Сосьєдад" отримають по 30 млн у разі їх активації

"Барселоні" цікавий вінгер "Сосьєдада" Такефуса Кубо, який раніше належав "Реалу".


За даними As, Хаві хотів би бачити японця у команді. За бажанням головного тренера керівництво «Барси» почало вивчати можливі варіанти підписання 21-річного вінгера. Представники каталонців поспілкувалися з агентом гравця та з'ясували, якою є його контрактна ситуація.

Минулого літа "Реал" продав Кубо в "Сосьєдад" за 6 млн євро і зберіг право пріоритетного викупу, а також 50% економічних прав на футболіста. У контракті Такефуси з "Реал Сосьєдад" прописані відступні у розмірі 60 млн євро. Якщо хтось їх активує, то "Реал Сосьєдад" та "Реал Мадрид" отримають по 30 млн євро.


У «Реала» немає планів на Кубо незважаючи на те, що після отримання іспанських паспортів Вінісіусом, Родріго та Едером Мілітао клуб має достатньо місць для гравців не з Євросоюзу. Якби «Мадрид» захотів повернути вінгера, то мав би право виплатити 50% від суми відступних чи домовитись із «Сосьєдадом».


У «Барселоні» більш ніж впевнені, що Кубо стане чудовим посиленням і не сумнівається, що він впишеться у гру команди. Він завжди подобався Хаві. Ще відколи Кубо займався в академії «Барси», він здавався гравцем, здатним робити різницю. Його відхід у "Реал" став ударом для "Барси" - їм було шкода втрачати такого гравця.


«Барселона» отримала позитивні звіти щодо Кубо – клуб влаштовують його вік (21 рік), фізична готовність, швидкість, креативність та швидкість прийняття рішень. Його оцінюють як гравця у стилі «Барси».


Такефуса знає про інтерес з боку «Барси», оскільки він постійно спілкується із представниками клубу ще з часів навчання у Ла-Масії.

Для трансферу є багато перешкод. По-перше, Кубо щасливий у «Сосьєдаді». По-друге, фінансові можливості "Барселони" обмежені. Без продажу когось із важливих гравців купівля Кубо практично неможлива. По-третє, проти переходу Такефуси до Барсу може виступити Реал.