22 лютого 2023 19:50

Руслан РОТАНЬ: "Ми змінюємо стиль гри. Це не можна зробити за тиждень чи місяць"

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань дав оцінку передсезонній роботі колективу та розповів про процес змін у команді.


«Все, що було заплановано тренерським штабом на зимові збори, виконано командою в повному обсязі. Ми змінюємо стиль гри, це не швидкий процес. Проте ми не зупиняємось і у нас є до чого прагнути. Робота буде продовжуватися і під час чемпіонату. Ми маємо додавати з кожною грою, ставати краще і разом боротися з недоліками.


На цей час кістяк [команди] ще не сформовано. Ви правильно підмітили. Ми дійсно багато працювали над зв’язками та перевіряли у кожному спарингу різні схеми гри. Я не виключаю, що ще будуть ротації на деяких позиціях в залежності від якості гравців. Ми перебудовуємося в процесі. Робота триває. Вона важка як для футболістів, так і для тренерського штабу. На жаль, це не можна зробити за тиждень чи за місяць. Для цього потрібен час. В кінцевому результаті ми повинні стати єдиним механізмом. Ми над цим працюємо і вже на шляху до цього.


Я не скажу, що є якась проблема, але донести, довести та реалізувати ідею – це різні речі. Це формується на тренуваннях, закріпляється в грі. І гравець лише тоді повірить в ідею, коли побачить результат. Як тренер, я усвідомлюю, що це непростий шлях. Футболісти повинні розуміти, що вони мають робити в конкретних епізодах на своїх позиціях на полі. Це для них поки що важкувато, потрібний час, щоб до цього прийти. Але прогрес вже є. Мабуть, найпростіше – стати всією командою у захист і забити один-єдиний гол. Проте ми прагнемо, щоб гра, яку демонструватиме команда, в першу чергу, подобалася вболівальникам», – розповів Ротань серед іншого.