20 лютого 2023 19:48

"Коноплянка не в тій формі, щоб забивати Англію": Вацко вибрав гравця, якого треба викликати замість Євгена

Відомий журналіст Віктор Вацко прокоментував інформацію про те, що півзахисника Краковії Євгена Коноплянку буде викликано до збірної України після тривалої перерви.


Раніше з'явилася новина, що Євгена Коноплянку буде включено до розширеного списку національної збірної України на відбірковий поєдинок Євро-2024 проти Англії.


Журналіст Віктор Вацко висловився про рішення тренерського штабу синьо-жовтих із цього приводу.


«Я не зовсім розумію це рішення – навіщо це? Конопляні 33 роки, найкращий час його кар'єри вже позаду. У Кракові він не може похвалитися стабільним місцем у стартовому складі. Має скромну статистику в польській команді».


За словами Вацка, на позиції лівого вінгера у збірній України є величезна конкуренція. Є стомільйонний Мудрік, а також Циганков та Зубков. Журналіст додав, що Коноплянка у збірній – це точно не про роботу на перспективу.

Також Вацко порадив придивитися ще до одного представника Екстракляси – півзахисника Ракува Владислава Кочергіна.


«Наразі лідером Екстракляси є Ракув, а одним із ключових гравців цієї команди є 26-річний Кочергін. Українець провів 30 матчів цього сезону, забив сім м'ячів і провів дві гольові передачі. Кочергін більш різнобічний за функціями на полі і за цифрами набагато переконливішими».


В эфире авторской программы на ютуб-канале Вацко назвал одно преимущество Коноплянки перед выше перечисленными конкурентами.


«Єдина перевага Коноплянки перед усіма конкурентами – він забивав у ворота збірної Англії на «Уемблі» у вересні 2012 року, а передачу йому віддав Руслан Ротань. Минуло вже 10 років і маю величезні сумніви, що Коноплянка зараз у тій формі і того рівня, щоб забивати Англії».