19 лютого 2023 08:39

Повернення Каріуса? У фіналі Кубка ліги у воротах "Ньюкасла" буде грати мінімум третій воротар

Зовсім трохи залишилося до моменту, коли “Ньюкасл” вперше за 47 років зіграє у фіналі Кубку англійської ліги. Однак з голкіперською позицією у “сорок” можуть бути великі проблеми.


У вчорашньому поєдинку АПЛ проти “Ліверпуля” голкіпер “Ньюкасла” Нік Поуп зіграв руками за межами штрафного і був вилучений ще у першому таймі. У Англії дискваліфікація поширюється між турнірами, тож Поуп пропустить наступний матч “сорок”, котрий відбудеться у будь-якому внутрішньому змаганні. Цим поєдинком стане протистояння на рівні фіналу Кубка ліги проти “Манчестер Юнайтед”.

Більше того, другий голкіпер теж не зможе зіграти за “Ньюкасл” у вирішальному матчі. Мартін Дубравка, котрий вчора замінив Поупа, був заявлений у Кубку ліги за МЮ у першій частині сезону – за правилами турніру “сороки” його не можуть повторно внести до заявки.

Таким чином, наступним кандидатом на вихід у старті є третій воротар команди – Лоріус Каріус. Він перебуває у команді з вересня 2022-го року, однак не провів у складі “сорок” ще жодного матчу. Окрім нього серед претендентів є 30-річний Марк Гіллеспі, у активі якого три поєдинки за 2,5 роки.

У той час як Каріус грав у фіналі Ліги чемпіонів у 2018-му, найвищим досягнення Гіллеспі на даний момент я вихід на поле у четвертому раунді Кубка ліги. У цьому сезоні вони провели по тайму у товариському матчі з “Аль-Хілялем” у грудні.

Фінал між “Ньюкаслом” і “Манчестер Юнайтед” відбудеться у неділю 26 лютого на “Вемблі”.