23 січня 2023 20:10

Соф'ян Амрабат відвідав матч "Барселона" – "Хетафе"

У минулому турі Ла Ліги "Барселона" на "Ноу Камп" показала 79 814 уболівальникам завойований Суперкубок Іспанії, а потім мінімально обіграла "Гетафе". При цьому на трибунах, як повідомляє Relevo, у насунутій на очі кепці був присутній опорний хавбек "Фіорентини" Соф'ян Амрабат. Не виключено, що марокканський півзахисник, який заблищав на ЧС-2022 у Катарі, приїхав подивитися на своє майбутнє місце проживання і роботи. Хоча "Барселона" і заперечує предметні переговори про перехід Амрабата в зимове трансферне вікно – каталонський клуб не має змоги легко викласти 40 мільйонів євро, які вимагає клуб із Флоренції.


Однак контракт Соф'яна з "Фіорентиною" діє до 2024 року – і це означає, що вже влітку, з огляду на те, що для італійського клубу це може бути останній шанс заробити на перепродажі хавбека, вартість Амрабата може знизитися. Relevo оперує цифрою в 25 мільйонів євро. Це істотно нижче, ніж 60-мільйонна клаусула Мартіна Субіменді з "Реал Сосьєдада", приблизно можна порівняти з трансфером Рубена Невеша з "Вулвергемптона" (проте гра португальського хавбека влаштовує в "Барселоні" не всіх), але набагато більше, ніж "Фіорентина" заплатила за трансфер Амрабата.


А "Барселоні" влітку точно знадобиться новий опорний хавбек, оскільки ветеран Серхіо Бускетс має твердий намір покинути клуб. Однак і Амрабата, до цього часу, цілком можуть перехопити клуби, що мають у своєму розпорядженні належний трансферний бюджет, – ЗМІ вже писали про предметний інтерес "Тоттенхема" і "Ліверпуля".