13 січня 2023 18:05

Блогер: "Кіперам "Динамо" та "Шахтаря" особливо немає чим хизуватися. Бущану на початку чемпіонату залітало усе"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри воротарів УПЛ у першій половині сезону:


Лідери сезону УПЛ
Голкіпери: кількість xG необхідна, щоб забити гол (топ-15)

1. Олег Мозіль (Металіст 1925) - 1.75 xG

Безальтернативно найкращий голкіпер першої половини сезону, якщо мова йде про відбиття ударів. Трохи дивно бачити прізвища хлопців з другого десятку в різних голосуваннях. Ще дивніше бачити Мозіля серед аутсайдерів в цих голосуваннях. Якщо тобі потрібно завдати ударів на 1.75 xG сумарно, щоб забити гол, то ти хороший воротар.

2. Богдан Сарнавський (Кривбас) - 1.44

Напевно ми стали свідками переламного періоду в кар’єрі Сарнавського. До цього сезону він реально не вирізнявся надійністю: стабільно пропускав більше очікування. Цієї осені щось змінилося. Цікаво чи надовго: весною буде цікаво поспостерігати.

3. Євген Волинець (Колос) - 1.43

Волинець - приклад доволі стабільного кіпера, що вже не один рік тримає Колос на три-чотири позиції вище. І виключно лишн за рахунок власних сейвів.
Так, можливо до пасової гри та деяких специфічних суто кіперських тем можна чіплятися, але до відбиття ударів претензій бути не може. Ніколи не було.

4. Макс Валеф (Дніпро-1) - 1.41

З Валефа довгий час кепкували в коментах за деяку незграбність, але він теж в когорті найбільш надійних.

5. Дмитро Різник (Ворскла) - 1.34

Неоднозначний період в кар’єрі Різника: його то критикували за помилки, то хвалили за сейви. Стабільності не було і раніше, бракує її зараз.

6. Дмитро Мацапура (Зоря) - 1.33
7. Олександр Бандура (Минай) - 1.33
8. Сергій Паламарчук (Інгулець) - 1.32
9. Орест Костик (Металіст) - 1.30
10. Руслан Нещерет (Динамо) - 1.11
11. Анатолій Трубін (Шахтар) - 1.08
12. Дмитро Непогодов (Чорноморець) - 1.04
13. Богдан Когут (Верес) - 0.95
14. Юрій Паньків (Рух) - 0.92
15. Георгій Бущан (Динамо) - 0.82

Кіперам Динамо та Шахтаря особливо немає чим хизуватися. Чи правильно говорити захисникам?! Якщо на ворота Нещерета та Трубіна бодай один очікуваний гол створити треба, щоб забити, то Бущану на початку чемпіонату залітало усе...

Хтось бачить кіперів Львова чи Олександрії? Мабуть, тому Львів вже підписав Рибку, а пліткарі прогнозують розлучення нової команди Ротаня з Біликом (там ще гра ногами може бути причиною). Бо і Бандура, і Паламарчук, і Костик свої Минай, Інгулець та Металіст рятували, а купа кіперів Львову та Білик свої команди якось не дуже...