5 січня 2023 10:07

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Ми замовимо близько 130 генераторів для України"

Колишній гравець збірної України амбасадор нідерландського фонду Breath Євген Левченко розповів про збір на генератори для України.


«Ми взяли 30 сильніших генераторів, які підуть на житлові будинки. Ми взяли 70 менших генераторів, які підуть на приватні квартири. Ми взяли ще 5 генераторів більшої потужності для поліклінік та лікарень.


Загалом у нас виходить десь 110 генераторів, які поступово розходяться Україною. І ще я хочу дозамовити завтра-післязавтра 30-40 генераторів, які, у тому числі з вашою допомогою, будуть викуплені, але для цього потрібно трохи часу, щоб їх доробили. Загалом буде десь до 130 генераторів, які ми замовимо.


86 перших генераторів вже було відвезено до Харківської області, 3 генератори перебувають у харківській лікарні. 2 великі генератори йдуть на Костянтинівку Донецької області, де я народився. Вони будуть встановлені у лікарнях та рятуватимуть людей від багатьох недуг та від смерті», - сказав Левченко в ефірі телеканалу «Дождь».


В ефірі «Дождя» повідомлялося, що глядачі каналу зібрали 120 тисяч євро на генератори для України. Левченко заявив, що фонд Breath продовжуватиме збирати кошти на генератори.