3 січня 2023 19:42

"Якщо розділите зі мною комісію, він гратиме": протеже Ахметова звинуватив екс-тренера "Шахтаря" у шантажі

Румунський захисник Даніел Крірце поділився своїми спогадами про те, як за часів виступів за Шахтар агент тренера «гірників» Невіо Скали вимагав відсоток комісійних за трансфер, щоб футболіст мав ігрову практику.


Киріце приєднався до Шахтаря у 2002 році, коли його практично з-під носа московського Спартака повів президент «гірників» Рінат Ахметов.

Підписання футболіста після переглядової гри схвалив тодішній тренер команди Невіо Скала, проте після цього Киріце провів лише один офіційний матч за команду.


В інтерв'ю gasp.ro футболіст розповів, що дана ситуація була пов'язана з агентськими «схемами».


«Комісійними за трансфер треба було поділитись з агентом Невіо Скали, щоб я грав у складі. Мій агент Аркадій Запорожану не зробив цього і тому в мене почалися проблеми», – сказав гравець.

Сам Запорожану, згадуючи цю ситуацію, розкриває інші її подробиці.


«У мене був договір із клубом, що якщо гравець залишиться влітку, я отримаю комісію у розмірі 50 тисяч доларів. Агент Скала, старий іспанець, чиє ім'я вислизнуло від мене, сказав, що Кириці гратиме, тільки якщо я поділюся. Ділити мені не було чого, тому що влітку гравець залишив клуб», – сказав агент.


Журналісти gasp.ro намагалися зв'язатися зі Скалою, щоб поставити йому питання щодо цієї історії, проте зв'язатися змогли тільки з його сином Клаудіо Скалою.


«У тата зараз Covid, і ви не можете з ним поговорити. Але все-таки він навряд чи захотів би відповідати на такі безглузді звинувачення. Крім того, тато ніколи не працював із агентом, він їм не довіряв», – відповів Скала-молодший.