2 січня 2023 21:30

"Такого футболіста сильно бракувало "Динамо". Блогер відзначив гру вінгера "Дніпра-1"

Блогер Михайло Смоловий поділився у своєму Телеграмі рейтингом лідерів УПЛ за показником створених шансів з гри:


Хто і в якій кількості створює в Динамо вже побачили, тепер порівняємо з УПЛ загалом. Рейтинг творців ударів усієї УПЛ має наступний вигляд.

1️3. Сергій Болбат (Колос) - 17

Найприкріше в цій історії, що лише двоє з 13-ти не мають жодного відношення до Шахтаря/Динамо (Гуцуляк, Довбик), решта була в системі.

1️2️. Богдан Михайліченко (Шахтар) - 17

Шахтар делегував лише трьох, доволі скромне представництво для такої кількості ударів. Але лівий захисник не лише відзначився асистами в матчах ЛЧ, а й справно створював нагоди для партнерів в УПЛ. Більше одної за гру виходить.

1️1️. Владислав Калітвінцев (Олександрія) - 17

Олександрія вцілому непогано запакована за іменами, але істина така, що окрім Калітвінцева нікому загострювати передачами. От Ротань усім і кожному доведе: чи він тренер, чи просто зараз в молодіжці паразитує за рахунок якості підготовки дітей до пасової гри в Шахтарі.

1️0️. Володимир Якімець (Кривбас) - 18

Орендований в Динамо Зая Волошин створив для партнерів лише 7 моментів, тому ці 18 передач з гри вихованця Шахтаря показник дуже крутий.

9️. Артем Бондаренко (Шахтар) - 18

Ось його Ротаню в Олександрії і не вистачатиме.

8️. Михайло Мудрик (Шахтар) - 20

Here we go! Аби грав від дзвінка до дзвінка та Шахтар не переносив матчі, то міг би втрутитися і в розбірки з лідерами.

7️. Олег Данченко (Зоря) - 21

Цієї осені Зоря повернула у футбол велику групу клієнтів Вадюшки, і треба сказати, що повернення деяких можна дійсно вважати тріумфальним для УПЛ.
6️. Олексій Гуцуляк (Дніпро-1) - 21

Ось хто теж досить пристойно та стабільно заграв навколо сформованої зв’язки Довбик-Піхальонок. Ось такого футболіста сильно бракувало Динамо в допомогу Циганкову та Буяльському: Де Пена пішов, а Кабаєв не зміг його компенсувати.

5️. Сергій Булеца (Зоря) - 22

Не знаю, яке ставлення в діда до Булеци, але не варто ігнорувати футболіста, що створює моменти на рівні УПЛ з такою регулярністю. Якщо шанс даєте Кабаєву, то, камон, спробуйте, й Сергія влітку.

4️. Віктор Циганков (Динамо) - 26

Знаю, що не всі у захваті від ймовірного повернення Ярмоленка, але це може бути виходом у короткостроковій перспективі на сезон-півтори. Андрій зможе виграти трохи часу для перегляду пріоритетів молодіжного сектору та скаутингу.

3️. Олександр Піхальонок (Дніпро-1) - 28
2️. Артем Довбик (Дніпро-1) - 29

Якщо вже й вручати Довбику нагороду кращому гравцю, то шматок відпиляти варто і Піхальонку. Бо чималу кількість ударних передач вони виконали один одному.
Артем єдиний нападник в рейтинзі, тож роль стовпа, яку доводиться виконувати дуже часто, грає майже бездоганно: Циганков стільки пасів під удар з гри не виконав, скільки їх в Довбика.

1️. Віталій Буяльський (Динамо) - 31

Найбільш недооцінений гравець УПЛ останніх сезонів, бо навіть деякі молоді футболісти Динамо не розуміють його значення для команди (привіт, Владиславе). Бо якщо поглянути на голоси віддані ними на рідних референдумах, то зникає більшість питань. А вони ж не лише грають поруч, а й на тренуваннях можуть усе бачити...


Фото - СК "Дніпро-1"