30 грудня 2023 13:35

Стало відомо, де і коли відбудеться прощання з Пеле

29 грудня не стало Короля футболу. Легендарний бразилець Пеле пішов із життя у віці 82 років після боротьби з раком. ФК "Сантос", який взяв на себе організацію процесу, оприлюднив подробиці прощання та похорони бразильця.


У понеділок вранці, 2 січня, тіло Пеле буде доставлено з лікарні на стадіон "Віла Белміро" в Сантусі. Протягом доби - з 10-ї ранку понеділка (2 січня) до ранку вівторка (3 січня) всі охочі зможуть попрощатися з Пеле. Труна з його тілом перебуватиме у центрі поля стадіону.


Після цього тіло футболіста пронесуть вулицями міста та доставлять на цвинтар. Ця процесія йтиме вулицях Сан-Паулу, зокрема повз будинок 100-річної Селести, матері Пеле.


Пеле буде похований на цвинтарі Ecumenical Necropolis Memorial. Там відбудеться закрита частина церемонії, під час якої з легендарним футболістом попрощаються члени родини та близькі друзі.


Пеле – єдиний гравець в історії футболу, який тричі ставав чемпіоном світу. Він вигравав цей титул у 1958, 1962 та 1970 роках. На клубному рівні він виступав за бразильський "Сантос" та американський "Нью-Йорк Космос".


У Бразилії оголошено триденну загальнонаціональну жалобу.