29 грудня 2023 20:13

Джессі Лінгард: "Пандемія Covid-19 та локдаун врятували мою кар'єру"

Експівзахисник "Манчестер Юнайтед" Джессі Лінгард розповів The Telegraph про те, чому покинув команду та свої виступи у "Ноттінгем Форесті".


"Не знаю, чому я не грав у Манчестері. Не знаю, в чому була проблема, чи то політика, чи щось інше. Й досі не маю відповіді на це питання. Хоча, якщо чесно, то навіть і не питав нікого. Я б більше баєав, щоб хтось з поваги до мене, який там довгий час був, сказав мені: "Ось чому ти не граєш", але я так і не дочекався цього.


Були лише брехливі обіцянки. Я наполегливо тренувався, був у формі, був дійсно готовий грати за команду. Але... Коли ти наполегливо працюєш на тренуваннях, а в кінці не граєш, це дуже засмучує.


Дуже мало грав що при Улє, що при Рагнікє. Мені довелося пройти через це в минулому році, тому знав, що піду вже вільним агентом. Я не з тих хлопців, хто хандрить. В роздягальні завжди був такий веселий, з гарним настроєм. Продовжував тренуватися і виконувати свою роботу, а потім приходив і намагався викластися на повну, але не отримав шансу зіграти навіть в останньому матчі. В цілому, минулий рік був важким.


Люди не знають, що відбувається за зачиненими дверима.


Хоча те, що йому не дав шансів рідний клуб, було досить боляче, це відійшло на другий план порівняно з проблемами поза грою, які змусили його подумати про перерву у кар'єрі футболіста.


Його мати, Кірсті, була госпіталізована в лондонську лікарню в 2019 році через її боротьбу з депресією, і Лінгард визнає, що його власне психічне здоров'я постраждало, обтяжене тиском, втомою і страхами щодо того, що станеться далі.


Він красномовно розповів про ці проблеми в документальному фільмі Channel 4 "Нерозказана історія Джессі Лінгарда", показавши іншу сторону жвавого екстраверта, відомого мільйонам у соціальних мережах як JLingz.


"Документальний фільм дуже допоміг, тому що багато людей не знають, що відбувається за зачиненими дверима. Вони просто бачать Лінгарда на полі, а не Джессі поза ним. Я просто хотів дати вболівальникам і глядачам уявлення про те, ким я є: сім'янином, батьком, а не тільки футболістом.


Коли я переживав погані періоди в житті і намагався грати у футбол, то нікому нічого не говорив про те, що відбувається вдома. Я тримав усе в собі.


Ми не роботи, у нас є емоції та почуття. Коли ти зазнаєш насильства 24/7, це може вплинути на будь-кого. Якщо ви працюєте 9-5 і постійно зазнаєте насильства, ви більше не захочете там працювати.


Іноді це може взяти своє, і це занадто багато, щоб впоратися.


Лінгард згадує час, незадовго до першого карантину в березні 2020 року. Його старший брат Луї подарував йому стопку старих DVD-дисків з його найкращими виступами за "Юнайтед" та Англію, і це був момент прозріння.


"Я б сказав, що пандемія Covid-19 та локдаун врятували мою кар'єру. Це був жахливий час для всіх, але для мене це була кнопка перезавантаження.

Це був шанс побачити, що в мені ще залишився гравець. Потрібно було витягнути це розуміння з мене і мати цю впевненість і віру в себе. Це був шанс знову відчути голод і вогонь в моєму серці.


Майже три роки потому Лінгард сказав, що зараз він знаходиться у своєму "щасливому місці".


Минулого місяця він забив свій перший гол за "Форест" у Кубку Карабао у ворота "Тоттенхема", а також віддав результативну передачу, а до цього відзначився, мабуть, найкращим своїм виступом у перемозі над "Крістал Пелас". Він також був вражаючим у перемозі "Фореста" над "Блекберном" з рахунком 4:1 у середу ввечері.


"Зараз я ковзаю по полю. Щасливий і посміхаюся. Відчуваю себе вільно, немає ніяких турбот і хвилювань. Мій розум ясний і прямий. Знаю, що у мене хороша сім'я, і це допомагає нам усім.


Не можу дочекатися, коли знову чемпіонат повернеться. Дуже близький до того, щоб стати тим гравцем, яким хочу бути.


Після відходу з "МанЮнайтед" влітку Лінгард мав пропозиції від клубів по всьому світу і міг би заробити набагато більше грошей в іншому місці. "Форест" втрутився досить пізно, наприкінці липня, коли власник клубу Евангелос Маринакіс та його син Мільтіадіс очолили процес підписання гравця.


Їх рішучість підписати його, а також те, що Ноттінгем знаходиться ближче до манчестерської бази Лінгарда, ніж Лондон, виявилися вирішальними. Це був повільний старт, як для клубу, так і для гравця, але останні три матчі натякнули на світле майбутнє.


"Люди хотіли, щоб я одразу ж почав грати, як це було у "Вест Хемі", але іноді так не буває. Очевидно, що в новій команді на мене вже покладають великі очікування, враховуючи, що я був у "Манчестер Юнайтед".


У мене не було належної передсезонної підготовки і були проблеми з ахіллом, оскільки я тренувався самостійно до переходу. Я намагався виходити на ігри, але не відчував себе на 100 відсотків готовим до цього, але все одно намагався битися за свою команду.


Лінгарду виповнилося 30 років на початку цього місяця, і він - авторітетний гравець роздягальні Стіва Купера. "Форест" зустрінеться з "Юнайтед", але Лінгард налаштований оптимістично напередодні другої половини кампанії.


"Хлопці та тренери - чудові. За 15 ігор ми знайшли формулу і спосіб грати, щоб отримувати результат і відкривати наші сильні сторони. Звичайно, підписавши багато гравців може бути складно, і людям потрібно швидко адаптуватися до Прем'єр-ліги. Вона дуже жорстока.


Потрібен час, щоб побудувати ці відносини та порозуміння на полі. Це ще одна глава в моєму житті і інший виклик для мене, який я так хотів.


Гра з МЮ? Це буде приємний вечір, але ми хочемо виграти гру. Не можна бути занадто емоційним. Це шанс попрощатися, тому що я так і не зміг цього зробити!" (нагадаємо, гра відбулас вчора у вечорі і закінчилась впевненою перемогою МЮ - 3:0).