27 грудня 2023 17:26

Родині іранської легенди футболу Алі Даєї не дали вилетіти з країни. Раніше нападник підтримав протестувальників

Алі Деаї розповів, що його дружину та доньку без пояснення причин зняли з рейсу Тегеран – Дубай. Для цього літак посадили на острові Кіш.


У вересні Даєї публічно у соцмережах підтримав протестувальників. Народне обурення в Ірані спалахнуло через вбивство 22-річної Махси Аміні, після її арешту в Тегерані поліцією вдач за порушення суворого дрес-коду.


"Мою дочку та дружину зняли з рейсу, але не заарештували.


Якби їм заборонили (виїжджати), система паспортного контролю мала б це показати, але відповіді з цього приводу мені ніхто не дав. Я справді не знаю, в чому причина цього", — сказав він.


Даєї розповів, що зараз намагається організувати повернення сім'ї до Тегерана.


"Моя дружина та дочка збиралися на кілька днів у Дубай і назад", – додав він.


Державне видання IRNA наводить слова правоохоронних органів, що дружина Даєї "зобов'язалася" попереджати про свої наміри залишити країну, чого цього разу не зробила. У зв'язку з цим подорож була перервана.


Напівофіційне інформаційне агентство Tasnim, яке вважається близьким до протестувальників, повідомляє, що на дружину Даєї цього місяця було накладено заборону на поїздки закордон через підтримку нею протестів.


У повідомленні також стверджується, що вона намагалася незаконно обійти заборону, а кінцевим пунктом призначення були США.