24 грудня 2022 08:33

Тебас опублікував дані щодо доходів від ТБ-прав "Реала" та "Барселони" у відповідь на слова Лапорти про неможливість конкурувати з АПЛ

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас відповів президенту "Барселони" Жоану Лапорті у питанні про конкурентоспроможність клубів Прімери порівняно з АПЛ. "Реал" та "синьо-гранатові" займають 6-е та 7-е місця за доходами від телеправ у світі.


Згідно з опублікованою таблицею "Реал" та "Барса" заробляють на ТБ-правах 160.8 та 160.1 мільйон євро, відповідно. Найбільше отримав "Манчестер Сіті" – 176 мільйонів євро.


"Шановний Жоане Лапорто, представляю вам дані про розподіл доходів від ТБ-прав. Ви цілком конкурентоспроможні в порівнянні з клубами АПЛ. Потрібно вивчити питання, перш ніж скаржитися", – написав у твіттері Тебас.


Лапорта заявив про відсутність можливості конкурувати з клубами АПЛ в інтерв'ю клубному ТБ. Він говорив про необхідність дати можливість клубам створювати власні турніри явно маючи на увазі Суперлігу.


Нагадаємо, що "Барселона", "Реал" та "Ювентус" залишаються учасниками Суперліги. Проект живе і нещодавно отримав керуючу компанію (A22 Sport) і директора – Бернда Райхарта.