15 грудня 2022 17:37

Марокканська федерація поскаржилася у ФІФА на суддівство у матчі проти Франції. Африканці вважають, що арбітр мав призначити 2 пенальті на їхню користь

Марокканці подали скаргу на суддівство у матчі ЧС-2022.


У півфіналі турніру африканська команда поступилася Франції (0:2). Гра обслуговував арбітр Сесар Артуро Рамос.

Королівська марокканська футбольна федерація (FRMF) залишилася незадоволеною роботою мексиканця і подала скаргу на його роботу до ФІФА. Представники Федерації незадоволені тим, що суддя не призначив два пенальті на користь Марокко у першому таймі – після зіткнення Тео Ернандеса та Соф'яна Буфаля, а також після падіння Ашраф Дарі у штрафному майданчику після контакту з суперником.

«Королівська федерація футболу Марокко рішуче протестує проти суддівства у матчі Марокко-Франція, який обслуговував Сесар Артуро Рамос. З цією метою FRMF направила компетентному органу листа, в якому послалася на ситуації, які, на думку кількох фахівців із суддівства, позбавили марокканську команду двох незаперечних пенальті.

FRMF також висловила своє здивування тим, що система відеодопомоги арбітру (ВАР) не відреагувала на ці арбітражні ситуації. FRMF нагадує, що вона докладе всіх зусиль для захисту та дотримання прав національних збірних, виступаючи за справедливість у суддівстві та засуджуючи ці суддівські рішення, ухвалені під час цього півфінального протистояння чемпіонату світу з футболу в Катарі 2022 року», – йдеться у прес-релізі.