11 грудня 2022 14:30

"Динамо" U-15 провело товариську гру з командою "Трір" U-15/U-16 у Німеччині

Сьогодні, 11 грудня, насичений день у графіку юнацьких команд «Динамо» вікових категорій U16 (футболісти 2007-го року народження) та U15 (футболісти 2008-го року народження), які перебувають у Німеччині. Вони провели товариські поєдинки у місті Трір, що знаходиться у трохи більше, ніж двох годинах їзди автобусом від Кельна. Тут наші команди зустрілися з місцевими командами «Трір» та «Айнтрахт».


Першими на поле вийшли молодша команда під керівництвом тренера Євгена Лозинського. Суперник виставив проти киян змішаний склад хлопців – разом з однолітками киян грали футболісти на рік старші – вікової категорії U16 (2007-го року народження). У нашої ж команди у складі на полі були присутні лише футболісти 2008-го року народження.


Поєдинок проходив на штучному стандартному полі бази господарів та тривав два тайми по 35 хвилин. Через низьку температуру та мороз поле було мерзлим та дещо жорстким, а під час гри йшов невеликий сніг. Гра вийшла видовищною та результативною.


Команди розпочали матч активно, одразу взявши високий темп. Ініціативою заволоділи господарі та за перші ж п’ять хвилин забили два м’ячі, завершивши влучними ударами дві свої атаки. Якщо у першому випадку супернику вдалося відзначитися завдяки власним зусиллям, то у другому німцям допоміг автогол: наш захисник, намагаючись вибити м’яч, влучив у поперечину, від якої сфера залетіла у ворота.


Після цього киянам вдалося вирівняти гру та відсунути її від власних воріт. Наші футболісти вчасно перехоплювали м’яч та проводили стрімкі контратаки. У результаті однієї з них наші хлопці здобули право на кутовий, і після подачі стандарту Перкатюк найкраще розібрався у штрафному майданчику та переправив м’яч у ворота, скоротивши відставання у рахунку. Незабаром в одному з моментів від голу свою команду врятував Роєнко, здійснивши ефектний сейв після удару суперника із меж штрафного майданчика. Але після подачі від кутової позначки не зміг допомогти і він – суперник завдав удару головою точно у ціль – 3:1.


Наприкінці першого тайму українці виконали два поспіль кутові удари, але в обох випадках верхову боротьбу у штрафному майданчику виграли господарі. А на останній хвилині перед свистком на перерву їм вдалося відзначитися ще раз, забивши «у роздягальню» - м’яч закотився у дальній кут воріт Роєнка.


На початку другої половини зустрічі Сергієнко перехитрив суперника, прибрав під себе м’яч та зробив передачу до штрафного майданчика, але суперники нейтралізували загрозу, вибивши м’яч подалі. Незабаром небезпечний момент виник біля протилежних воріт: Гасій збив у власному штрафному майданчику суперника, і арбітр призначив пенальті, який німці впевнено реалізували, ще збільшивши різницю у рахунку.


Ще в одному з моментів виручив свою команду Панімаш, вибивши м’яч з самісінької лінії вже порожніх воріт. Але вже у наступній атаці господарі знову мали успіх: перший удар суперника наші хлопці намагалися заблокувати, але добивання з близької відстані було вдалим. До фінального свистка кияни змогли дещо скоротити відставання у рахунку, забивши ще два м’ячі. Автором першого став Люсін, який вчасно опинився у потрібному місці та влучним ударом завершив хорошу атаку партнерів. А другий записав на свій рахунок Богомолов, якому вдався чудовий удар на виконання.


Зазначимо, що це була остання товариська зустріч для «Динамо» U15 у нинішньому році.


Товариський матч


«Трір» U15/16 - «Динамо» U15 – 6:3 (4:1)


«Динамо»: Роєнко (Олійник, 36), Перкаюк (Сергієнко, 36), Коновалов, Чубатюк (Панімаш, 36), Гасій (Перкатюк, 54), Романюк, Люсін, К.Рибак (Марченко, 56), Федоренко, Андрейко (Богомолов, 31), Левринець (Кушенко, 36).


Голи: (3), (5), (22), (35) (46, з пен.), (53) – Перкатюк (16), Люсін (62), Богомолов (65).


Фото: ФК "Динамо"