5 грудня 2022 09:16

Ріцу Доан: "Поєдинок проти Хорватії, напевно, вийде енерговитратним і виснажливим"

На батьківщині його називали "японським Мессі", а в Катарі форвард "Фрайбурга" Ріцу Доан, двічі виходячи з лави запасних, став однією з ключових фігур збірної Японії на ЧС-2022. Забивши два голи та перевернувши матчі з Німеччиною та Іспанією – двома чемпіонами світу. Німцям Ріцу забив вже через чотири хвилини після виходу на поле, іспанцям – лише за дві хвилини, а тепер 24-річний Доан зосереджений на тому, щоб допомогти команді пройти до чвертьфіналу, обігравши Хорватію, повідомляє Jutarnji list:


– Минулого сезону у ПСВ я здебільшого грав, виходячи на заміну – тому, безумовно, знаю, як бути готовим виходити на матч не з перших хвилин. Як футболіст, я від такого не в захваті, звичайно, але наш головний тренер каже, що на цьому чемпіонаті світу усі двадцять шість гравців можуть отримати свій шанс та свої ігрові хвилини. І у нас є футболісти, які можуть переламувати перебіг гри, виходячи на заміни.

Думаю, що поєдинок проти Хорватії буде енерговитратним та дуже виснажливим, у мене склалося враження, що хорватська збірна – згуртована та наполеглива команда. Вони мають багато ветеранів у складі та не просто великий досвід виступів на великих турнірах – на минулому чемпіонаті світу вони у плей-офф двічі виграли у серії пенальті, і ще один раз в овертаймі. Це може зробити лише команда із сильним менталітетом, яка до останнього працює на перемогу.
Тому я старанно тренуюсь, намагаючись забути про те, що два мої голи стали переможними, і націлений на наступний гол, який дозволить нам вийти до чвертьфіналу, – резюмував Доан.

Якщо Доану вдасться забити і третій європейській команді (з якими у японців чудовий баланс: дві перемоги у двох матчах), Ріцу стане першим гравцем збірної Японії, який забив три голи на одному Мундіалі.