3 грудня 2022 08:08

Історичний гол Шакірі та інші рекорди матчу Сербія – Швейцарія

У матчі третього туру ЧС-2022 у групі G між збірними Сербії та Швейцарії багато в чому вирішувалася доля однієї з путівок у плей-офф Мундіалю – не дивно, що гра вийшла бойовою, одного разу справа навіть дійшла до масової конфронтації, а також було чимало роботи у футбольних. статистиків з Opta.


Джердан Шакірі, який відкрив рахунок у поєдинку на 20-й хвилині, став лише третім (!) гравцем, який забивав на кожному з трьох останніх чемпіонатів світу. Перші двоє – Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі. Свій історичний гол Шакірі, до речі, відсвяткував скромно.


Однак потім Сербія перехопила ініціативу, менш ніж за десять хвилин перетворивши 0:1 на 2:1 завдяки голам Мітровича та Влаховича. Втім, Брель Емболо (будинок батьків якого в Камеруні трохи закидали камінням після того, як гол Бреля став переможним у матчі з камерунцями) рахунок зрівняв. До того обидві команди забивали двічі у першому таймі… аж на ЧС-1998, у поєдинку Англії з Аргентиною!


Після перерви на полі боротьби стало не менше, ніж власне футболу. Ремо Фройлер швидко вивів Швейцарію вперед (його гол виявився переможним), а Сербія, сфолив тринадцять разів за тайм і отримавши сім попереджень, посприяла ще одному рекорду: з урахуванням чотирьох "гірчичників" Швейцарії, цей поєдинок став найбрутальнішим з часів фіналу ЧС-2010, коли Іспанія та Нідерланди за 120 хвилин матчу сумарно отримали 12 жовтих карток.