28 листопада 2022 23:45

"Я думав, трибуна забита фанатами з Німеччини. Лише потім зрозумів: це катарські халати". Сандро Вагнера звинуватили в расизмі після слів про арабські тауби

Сандро Вагнера розкритикували за висловлювання про традиційний арабський одяг.


На 79-й хвилині матчу збірних Німеччини та Іспанії на груповому етапі ЧС-2022 (1:1) екс-гравець збірної Німеччини, коментуючи матч на каналі ZDF, міркував про кількість уболівальників на стадіоні.


«Спочатку я подумав, що трибуна забита вболівальниками з Німеччини. Тільки потім я зрозумів, що це катарські халати», – сказав Вагнер, маючи на увазі тауби (традиційний арабський чоловічий одяг – прим.).


Багато глядачів розкритикували висловлювання Вагнера, назвавши його недоречним, зарозумілим і навіть расистським. Канал ZDF відреагував на інцидент того ж дня, опублікувавши в твіттері заяву, в якій йшлося про те, що фраза була сказана на емоційному моменті гри. Поки не уточнюється, які наслідки матиме цей коментар для Вагнера.


Вже у понеділок екс-гравець збірної Німеччини вибачився за свій вислів.


«Це був необдуманий вислів із недоречним зауваженням. Вибачте, якщо воно когось образило, я в жодному разі цього не хотів», – написав Вагнер у твіттері.