28 листопада 2022 23:07

Роналду вже точно у плей-офф. Португалія обіграла Уругвай

ото - ua.depositphotos.com


У Лусаїлі на стадіоні «Лусаїл Айконік» відбувся поєдинок другого туру групового раунду чемпіонату світу 2022, в якому зіграли національні збірні Португалії та Уругваю.


Після жеребкування саме цим командам експерти та букмекери пророкували підсумкові місця у топ-2 турнірної таблиці квартету та вихід до 1/8 фіналу турніру. Проте матчі першого туру показали, що Гана та Південна Корея – зовсім не хлопчики для биття.


Чотири дні тому португальці з великими труднощами здобули перемогу над африканцями (3:2), а уругвайці так і не змогли забити Південній Кореї (0:0). Тому сьогоднішня перемога Гани над корейцями (3:2) стала справжнім подарунком долі для перших в історії чемпіонів світу, адже у будь-якому разі у третьому турі буде все у їхніх руках.


Перший тайм звітного поєдинку пройшов за рівної боротьби команд з мінімумом небезпечних моментів. Ближчими до того, щоб відкрити рахунок, були «небесно-блакитні», проте на перерву футболісти пішли за нулів на табло. Як це часто буває, набагато цікавіше пройшла друга половина зустрічі.


На 55-й хвилині Португалія вийшла вперед: Бруну Фернандеш зробив навіс у штрафний майданчик на Роналду, Кріштіану до м'яча не дотягнувся, але голкіпер явно не був готовий до такого сценарію і не зумів відвести загрозу від своїх воріт.


Після цього футболісти збірної Уругваю стали грати набагато більш відкрито та агресивніше, адже їм потрібно було відіграватися. У той же час, португальці намагалися зберегти потрібний для себе результат, щоб достроково гарантувати собі вихід у плей-оф Мундіалю.


Ідеальний шанс зрівняти рахунок уругвайці мали на 75 хвилині. Максі Гомес, який вийшов на заміну, опинився на ударній позиції після передачі з правого флангу і завдав удару, який прийняла на себе штанга. Якби форварду вдалося влучити у площину воріт, воротареві португальців довелося б діставати м'яч із сітки.


Наприкінці зустрічі, після перегляду VAR головний арбітр призначив пенальті у ворота Уругваю за гру рукою захисника Хосе Марії Хіменеса у штрафному майданчику. Фернандеш, який заробив 11-метровий, сам і виконав удар за відсутності Роналду, що на той час вже був замінений. Для Бруну це перший у кар'єрі дубль на Мундіалях.


2:0 – Португалія здобула другу перемогу та гарантувала собі місце в 1/8 фіналу турніру. Уругваю в останньому турі групового етапу обов'язково потрібно перемагати Гану, щоб таки піднятися на заповітний другий рядок.


Чемпіонат світу. Група Н. 2 тур.


Португалія – Уругвай – 2:0

Голи: Фернандеш, 53, 90+3 (пен.)


Португалія: Кошта, Канселу, Діаш, Пепе, Мендеш (Геррейру, 42), Б.Сілва, Невеш (Леау, 69), Карвалью, Б.Фернандеш, Роналду (Рамуш, 82), Феліш (Нунеш, 82).


Уругвай: Рочет, Коатес, Годін (Пельїстрі, 62), Хіменес, Варела, Вальверде, Бентанкур, Весіно (де Арраскаета, 61), Олівера (Вінья, 86), Кавані (Суарес, 73), Нуньєс (М.Гомес, 72).