20 листопада 2022 12:17
1

У збірній України U-21 складна кадрова ситуація перед матчем з Грузією, до якої приєднався динамівець

У суботу, 19 листопада молодіжна збірна України провела в Тбілісі перший із двох запланованих контрольних матчів, зігравши внічию з молодіжною командою Ізраїлю — 1:1.


А вже завтра, 21 листопада в Горі, що в 60 км від грузинської столиці, синьо-жовті проведуть спаринг із місцевою збірною. До речі, грузини перед цією грою залучили трьох виконавців національної команди, серед яких є й півзахисник Георгій Цітаішвілі — гравець, який належить київському «Динамо», а наразі на правах оренди виступає за польський «Лех».


Утім, нас більше хвилює кадрова ситуація в таборі української молодіжки, що, на жаль, має негативні моменти.


З ушкодженням прибув із шотландського «Гіберніану» Микола Кухаревич. Не зіграв він у суботу, не допоможе команді й у другому матчі.


Уже під час збору на тренуванні травмувався півзахисник «Інгульця» Данило Кравчук, а оборонець «Руху» Віталій Роман зазнав пошкодження носа в першому таймі поєдинку з ізраїльтянами. Обстеження, на щастя, не виявило перелому, але серйозна гематома завадить футболісту взяти участь у другій зустрічі.


Додамо також, що за домовленістю з клубами залишили табір команди захисник чеського «Словану» Максим Таловєров та півзахисник «Чорноморця» Максим Брагару.


Зважаючи на всі обставини, головний тренер молодіжної збірної Руслан Ротань довикликав двох гравців — півзахисника «Шахтаря» Кирила Сігеєва та нападника «Оболоні» Ігоря Краснопіра.


Матч Грузія — Україна відбудеться 21 листопада в Горі на Tengiz Burjanadze Stadium. Початок — о 18.00 за місцевим часом (о 16.00 — за київським).


Склад молодіжної збірної України перед матчем із Грузією


Воротарі: Яків Кінарейкін («Дніпро-1»), Денис Твардовський («Шахтар»), Кіріл Фесюн («Колос»).


Захисники: Ростислав Лях, Денис Слюсар (обидва — «Рух»), Мар’ян Фарина («Шахтар»), Денис Кузик («Колос»), Роман Якуба («Валмієра», Латвія).


Півзахисники: Іван Желізко («Валмієра», Латвія), Олексій Кащук («Сабах», Азербайджан), Максим Кучерявий («Сент-Джонстон», Шотландія), Марко Сапуга («Рух»), Денис Бунчуков («Серен», Бельгія), Артем Кулаковський («Ворскла»), Микола Михайленко («Зоря»), Кирило Сігеєв («Шахтар»).


Нападники: Данило Гончарук («Ллейда», Іспанія), Ігор Краснопір («Оболонь»).

И ни одного динамовца! Ну-ну!