19 листопада 2022 19:27

Лінекер: "Люди кажуть, що футболістам занадто багато платять, але вони не говорять про кінозірки, співаків, гольфістів або пілотів "Формули-1"

Гарі Лінекер висловився про критику футболістів через високі зарплати.


Також телеведучий поміркував про можливі критичні заяви гравців про політику Катару під час ЧС-2022.

«Існує тонкий баланс між спробами використати спорт з метою покращення іміджу та спробами щось змінити. Ми торкаємося важливих проблем, але чи справді це відіграє якусь роль?


Футболістів не варто питати про місце проведення чемпіонату світу. Футболіст не виграє від того, що виступить із заявою. Люди скажуть – думайте про футбол.


Коли футболісти нічого не говорять, люди запитують: «Чому вони мовчать?» І в інших видах спорту необов'язково є така сама проблема.


Я знаю, що це глобальне явище, але це приблизно те саме, що й розмови про зарплати футболістів. Люди завжди говорять про те, що футболістам занадто багато платять, але вони не говорять про кінозірки, співаків, гольфістів або пілотів «Формули-1».


Я думаю, що тут є елемент того, що ці хлопці з робітничого класу виявляються трохи вищими за своє становище, навіть якщо це відбувається несвідомо», – сказав колишній форвард збірної Англії в інтерв'ю ВВС.