16 листопада 2022 19:19

"Шевченко і він мали загальну повагу - це рідкість": Тассотті прирівняв українця до легенди "Мілана"

У середу, 16 листопада, Андрій Шевченко відвідав церемонію вручення премії Нільса Лідхольма, де легенді українського футболу вручили почесний приз.


Андрій Шевченко став уже 11-м лауреатом премії Нільса Лідхольма – престижної нагороди, яку присуджують діячам зі світу футболу, які особливо відзначилися на полі, а також у житті.


Колишній нападник Динамо, Мілана та Челсі отримав трофей, присвячений пам'яті культового шведа (380 ігор у складі «росонері»), за результати, досягнуті на технічних та управлінських посадах та за внесок, який він вніс протягом його довгої кар'єри у розвиток футболу.


Шевченко, коментуючи його нагородження, згадав про Валерія Лобановського, а також подякував Італії за допомогу Україні.

«Я виріс в Україні, там було важливе ім'я Лобановського як людини, і як тренера. Лідхольм – чудовий тренер. Я радий нагороді. Особливо тому, що бачу як Італія прийняла українців. Я сподіваюся, що італійці й надалі матимуть велике серце до мого народу», – наводить його слова TUTTOmercatoWEB.


У свою чергу легендарний захисник Мілана, а також колишній помічник Шевченка у збірній України та Дженоа Мауро Тассотті порівняв українця з Лідхольмом, наголосивши на важливості обох фігур в історії футболу.


«Я вважаю, що Шева повністю відбиває цінності Нільса, тому що він був не лише великим гравцем, а й великим тренером. І Лідхольм, і Шевченко мали загальну повагу у футболі, а це велика рідкість», – заявив Тассотті.


Нагадаємо, що за роки виступів за Мілан Шевченко встиг стати другим в історії бомбардиром клубу (175 голів). Також йому належить рекорд за кількістю голів у збірній України (48).