15 листопада 2022 20:35

Данило Перейра: "Роналду – гравець, про якого говорять щодня. Люди думають, що Португалія грає за Кріштіану, але це не зовсім так. Ми граємо, щоб перемагати"

Данило Перейра висловився про роль Кріштіану Роналду у збірній Португалії.

- Це, ймовірно, буде останній чемпіонат світу для Кріштіану Роналду у складі збірної Португалії. Чи це додаткова мотивація для вас?


– Ми ніколи не говорили про те, що це його останній чемпіонат світу. Кріштіану – гравець, який зараз багато робить у своїй кар'єрі, він думає про те, чого він може досягти негайно, і я вірю, що він багато думає про цей чемпіонат світу.


Я думаю, він хоче добре виступити на чемпіонаті світу, і тільки йому вирішувати, чи це буде останній чемпіонат світу, чи ні.


В основному це залежатиме від того, що диктуватиме його тіло, тому що фізично саме тіло говорить нам і вказує, чи можемо ми продовжувати чи ні. Але він гаразд перед цим чемпіонатом світу, і він буде потрібний нам так само, як і вся команда.


- Як ви справляєтеся з критикою, що збірна надто явно грає на нього?


– Критика буде завжди, тому що Кріштіану – гравець, який багато продає, він гравець, про якого говорять щодня. Якщо він грає погано, люди говоритимуть. Якщо він гаразд, люди будуть говорити. Тож ми всередині команди сприймаємо це природно.


Це нормально, що до Кріштіана, сильної сторони збірної, прикуто більше уваги. Ми даватимемо йому більше пасів, ми намагатимемося допомогти йому забивати голи, і він теж вимагатиме цього.

Звичайно, такі розмови є, тому що люди думають, що ми граємо за Кріштіану, але це не зовсім так. Ми граємо, щоб вигравати матчі, – сказав півзахисник «ПСЖ» та збірної Португалії.