15 листопада 2022 16:46

Сергій НАГОРНЯК: "Незважаючи на всі обставини, наша мета — перше місце у своєму квартеті"

У кваліфікаційному раунді Євро-2023 (U-19) юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) зіграє проти Косова, Кіпру та Швеції.


Юнацька збірна України U-19 розпочала збір, присвячений кваліфікаційному раунду Євро-2023 (U-19). Про те, як команда готуватиметься до турніру, офіційному сайту УАФ розповів її головний тренер Сергій Нагорняк.


— Сергію Миколайовичу, які плани вашої збірної при підготовці до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи?

— Часу для тренувального процесу катастрофічно не вистачає, але доводиться виходити з нинішнього становища. 13-го числа ми виїхали з Києва. Потренувалися два дні в польському Ряшеві. У цей час до нас приєдналися легіонери. Знову ж таки, часу в нас буде небагато, тому основний акцент зроблено на тактичних заняттях. У вівторок ми вирушимо з Польщі до Стокгольма, а вже звідти — до Норчепінга. 16-го числа пройде передігрове тренування, а 17-го відбудеться сам старт у турнірі.


— У нашій ситуації скаржитися не доводиться?

— Саме так. На сьогодні такі обставини. За останні три роки я практично не збирав команду в такому складі. Із початку пандемії Covid-19 ми провели лише два повноцінних тренування… Тому головною умовою при виборі футболістів на цей збір була ігрова практика.


— Наскільки добре вам вдалося вивчити своїх найближчих суперників?

— Поки що із цим є невеликі складнощі. У розпорядженні є лише одна гра збірної Косова за минулий рік. Але будемо виходити із ситуації таким чином, що в нас перший матч саме із цим суперником, а Кіпр та Швецію вивчатимемо по ходу змагань. Натомість у суперників велика проблема, як вивчати нас (посміхається). На кваліфікаційний турнір ми їдемо як темна конячка.


— Вихід до еліт-раунду — мінімальне завдання для вашої збірної?

— Незважаючи на всі обставини, наша мета — перше місце у своєму квартеті. А як усе складеться — подивимося, це футбол, який часто буває непередбачуваним.


Склад юнацької збірної України U-19

Воротарі: Юрій-Володимир Герета («Рух» Львів), Давид Фесюк («Гайдук», Хорватія).


Захисники: Андрій Булеза, Олександр Роспутько (обидва — «Шахтар» Донецьк), Артем Бенедюк («Динамо» Київ), Віталій Холод, Богдан Слюбик, Андрій Кітела, Євгеній Пастух (усі — «Рух» Львів), Данило Удод («Аль-Айн», ОАЕ).


Півзахисники: Іван Лосенко, Олег Пушкарьов, Олександр Ющенко (усі — «Шахтар» Донецьк), Антон Царенко («Динамо» Київ), Олег Федор («Рух» Львів), Єгор Ярмолюк («Брентфорд», Англія), Іван Варфоломєєв («Ліберець», Чехія), Володимир Харабара («Нюрнберг», Німеччина), Анатолій Семенець («Рекреатіво», Іспанія).


Нападник: Ігор Горбач («Динамо» Киів).


Євро-2023 (U-19). Кваліфікаційний раунд. Група 3

17.11.2022

Україна — Косово (15.00)

Кіпр — Швеція (20.30)


20.11.2022

Україна — Кіпр (15.00)

Швеція — Косово (20.30)


23.11.2022

Косово — Кіпр (20.00)

Швеція — Україна (20.00)


Час початку матчів — київський.


Фото: УАФ