12 листопада 2022 16:02

Шацьких взяв дебютний трофей: легенда "Динамо" в останньому турі-дербі став чемпіоном Узбекистану з "Пахтакором"

Колишній форвард "Динамо" (1999-2009) Максим Шацьких підкорив історичне досягнення у своїй самостійній тренерській кар'єрі. Легенда українського футболу став чемпіоном Узбекистану на чолі рідного Пахтакора.


У середині липня Максим Шацьких був призначений головним тренером Пахтакора, вихованцем якого він є. Оскільки чемпіонат Узбекистану проходить за системою весна-осінь, то найкращий бомбардир в історії чемпіонату України (124 голи) вступив на посаду з корабля на бал.

Під його керівництвом Пахтакор провів 13 турів (вісім перемог, чотири нічиї, одна поразка) і перед фінальним 26-м виліз на перше місце в таблиці, випереджаючи Навбахор на одне очко.

Тому у вирішальному матчі проти Бунедкору команді з Ташкента було необхідно на виїзді обігравати сусідів містом, щоб не залежати від результату паралельного поєдинку Навбахор – АГМК.

І підопічні Шацьких блискуче впоралися із завданням. Буквально за дві хвилини (з 14-ї по 16-ту) Пахтакор зусиллями Драгана Черана та Азізбека Тургунбаєва впевнено повів у рахунку з перевагою у два голи. У другому таймі столичний гранд спокійно втримав потрібний результат (2:0) і взяв три чемпіонські очки.

Таким чином, Пахтакор у 15-й раз став чемпіоном Узбекистану (рекорд) і вчетверте поспіль. Зазначимо, що кольори столичної команди захищає український захисник Олександр Насонов. Тепер Шацьких разом зі своєю командою спробує сили у Лізі чемпіонів АФК, яка стартує восени 2023 року.

Зазначимо, що у паралельному матчі Навбахор обіграв АГМК з рахунком 3:1 і став срібним призером першості.