9 листопада 2022 13:27

ПСЖ створив "цифрову армію" у твіттері. В одному з фейк-акаунтів Марсель називали "містом повія", а матері Рабьо писали: "Закрий рота і забирай сина, їдьте з Парижа"

«ПСЖ» фінансував написання образливих постів на адресу гравців та клубів у соцмережах.

Журналіст Ромен Моліна випустив відео, в якому заявив, що паризький клуб вдавався до використання «цифрової армії» у твіттері. Зокрема, на одну з корпоративних поштових скриньок оформлено фейковий обліковий запис Paname Squad, в якому з'являлися твіти з образами на адресу футбольних діячів.

Спочатку образам зазнав колишній спортивний директор «ПСЖ» Антера Енріке, пізніше – мати Адрієна Рабйо. Один із постів містив такі слова: «Закрий рота і забирай сина, їдьте з Парижа».


Також в обліковому записі були опубліковані образливі записи про «Марсель». В одному з них Марсель назвали «містом повія».


«В акаунті Paname Squad, схваленому «ПСЖ» та Нассером Аль-Хелайфі, пишуть про «місто повія». Читаючи це, ти вважаєш, що це обман. Це фарс. Клуб за допомогою акаунтів з 1000 передплатників у твіттері проводить кампанії із закликом називати Марсель «містом повія».

І для цього використовуються гроші клубу і, отже, гроші еміра Катару... Хіба не можна використовувати їх краще?» – сказав Моліна.


Нагадаємо, у жовтні з'явилася інформація про те, що «ПСЖ» платив за створення фейкових акаунтів для критики Кіліана Мбаппе, ЗМІ та клубів.