3 листопада 2022 21:55

"Монако" та "Нант" виходять до 1/16 фіналу ЛЄ, "Трабзонспор" та "Карабах" вилітають до Ліги конференцій

Відбулися матчі 6-го туру Ліги Європи у групах G та H. Результати – у цій новині на "Футбол 24".


Ліга Європи
6 тур

Олімпіакос - Нант 0:2


Голи: Людовік Блас, 79, Блас, 90

Група G

Карабах – Фрайбург 1:1
Гол: Овусу, 90 – Петерсен, 25 (з пенальті)

Вилучений: Медіна, 59

Олімпіакос – Нант 0:2
Голи: Мохамед, 79, Блас, 90

Група Н

Монако – Црвена Звезда 4:1
Голи: Фолланд, 5, 27, 87, Родіч, 50 (автогол) – Канга, 54 (з пенальті)

Трабзонспор – Ференцварош 1:0
Гол: Бакасетас, 7

У групі G Карабах та Нант у заочних матчах вирішували, хто з них вирушить до 1/16 фіналу Ліги Європи, а хто вилетить до Ліги конференцій. Азербайджанці могли дозволити собі програти, навіть якби Нант зіграв із Олімпіакосом унічию – завдяки перевазі у особистих зустрічах. Перші тайми обох матчів зафіксували саме такі результати: обділений єврокубковим досвідом Фрайбург не збирався "зливати" останній матч групового етапу, і повів у рахунку у бакинському матчі на 25-й хвилині – з пенальті відзначився Петерсен.

Карабах погіршив своє становище на 59-й хвилині, коли центральний захисник господарів Медіна грубо зіграв проти форварда Фрайбурга Кевіна Шаде. Арбітр Олексій Кульбаков показав колумбійцю спочатку жовту картку, але після перегляду відеоповтору вилучив гравця.

А Нант тим часом взяв та забив! На 79-й хвилині відзначився літній новачок команди єгиптянин Мостафа Мохамед. Цей гол і вивів Нант до 1/16 фіналу Ліги Європи, хоча до кінця зустрічі французи встигли подвоїти свою перевагу.


Результативна кінцівка в Піреях змусила Карабах прокинутися. Але гола Овусу на 90-й хвилині вистачило лише для того, щоб азербайджанці зрівняли рахунок. Забити другий м'яч команда Курбанова не змогла, і вилетіла до Ліги конференцій.

***

У групі Н Монако та Трабзонспор боролися за друге місце, оскільки Ференцварош заздалегідь забезпечив собі вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи з першого місця. У Монако та Трабзоні було забито дуже швидкі голи: Кевін Фолланд відзначився на Луї II вже на п'ятій хвилині, а Анастасіос Бакасетас забив на стадіоні Шенол Гюнеш на сьомій хвилині.

Після того, як Фолланд у середині першого тайму оформив дубль, стало зрозуміло, що втрата очок "монегаскам" не загрожує, і що саме Трабзонспор вирушить до Ліги конференцій. Можливо, саме тому турки не були такими активними після перерви – матч так і завершився за мінімальної переваги команди Абдули Авджі.