3 листопада 2022 14:10

Російський суд заочно заарештував Коломойського: у справі фігурує Ярославський

Фото - ua.depositphotos.com


Екс-власник Дніпра Ігор Коломойський на підставі рішення районного суду міста Казані може потрапити до в'язниці, якщо колись надумає відвідати країну-ізгой – росію.

Вахитовський районний суд міста Казані обрав запобіжний захід у вигляді ув'язнення під варту з моменту екстрадиції на територію Росії Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова.


Варто зазначити, що у справі також фігурує і власник Металіста Олександр Ярославський, правда до нього запобіжний захід суд не обрав. Його конкретний статус невідомий.

Згідно з заявою прес-служби Вахитовського суду, Коломойський у період з грудня 2006 року по жовтень 2007 року, діючи у складі злочинного співтовариства, з корисливою метою, привласнив понад 800 000 тисяч тонн нафти на загальну суму понад 400 млн доларів, яку поставило у резервуари НПЗ «Укртатнафта» на території Полтавської області.


При цьому суд нібито врахував тяжкість, характер та конкретні обставини злочину, особу обвинуваченого, а також доводи слідчого про те, що обвинувачений перебуває у міжнародному розшуку і може ховатися від органів слідства та суду, а також чинити тиск на свідків.