27 жовтня 2022 14:29

Екс-захисник "Шахтаря", який пережив "пекло" Маріуполя, зіграв у матчі з окупантами

Пропагандистські ресурси так званого «ДНР» відзвітували про проведення товариських футбольних турнірів за участю ветеранів. На псевдозмаганнях засвітилися колишні гравці "Шахтаря".


10 вересня у багатостраждальному Маріуполі відбувся матч ветеранів тимчасово окупованого українського міста проти російського Курська. У складі Маріуполя на поле вийшов колишній захисник Шахтаря Володимир Яксманицький.

45-річний екс-футболіст не посоромився зіграти проти представників країни-агресора та під прапорами «ДНР». Дивно, адже ще недавно Яксманіцький давав інтерв'ю українським ресурсам і скаржився на пережите «пекло» під час штурму Маріуполя рашистськими військами.

«Відходжу після трьох тижнів пекла! Люди, що воюють у соцмережах, зрозумійте – у пеклі, де живуть жителі Маріуполя, соцмереж немає! Там нічого немає, від слова зовсім.

Ви колись пили воду з калюжі чи стічної труби, коли розтанув сніг на даху?» – писав Яксманицький в інстаграмі після того, як зумів покинути Маріуполь.

Що змусило повернутися його до окупованого міста – невідомо. Проте Якманицький бере активну участь у пропагандистських заходах і навіть встиг з'їздити до Росії, де подарував футболку ФК Маріуполь представнику однієї з компаній країни-агресора.

Зазначимо, що Яксманицький також брав участь у турнірі ветеранів у Маріуполі 9 липня. Тоді під прапорами квазіреспублік зіграли ще два колишні гравці Шахтаря: Олександр Бабій та Сергій Погодін.

Яксманицький виступав за Шахтар із 1995 по 1999 рік, зігравши за донецький клуб 64 матчі, відзначившись шістьма голами. Також у його кар'єрі значаться донецький Металург, Сталь, Кривбас, Іллічівець та Зоря.