27 жовтня 2022 12:09

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Лонвейку треба давати більше ігрового часу, не "маринувати" його на лавці"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло склав прогноз на матч групового етапу Ліги Європи «АЕК» Ларнака – «Динамо» Київ.


- Вдалося переглянути останній матч киян проти «Ворскли». Помітно, що команда виглядає «розібраною», особливо в перехідних фазах. Виглядає гра «Динамо», якщо так можна сказати, «антифутбольно».

Зазвичай команди, які володіють м’ячем, грають широко, а кияни грали на м’ячі, компактно, в купі. Не знаю, можливо, була така установка від Луческу, та я цього не зрозумів. По організації оборонної гри також «Динамо» не вразило, був «прохідний двір» у центрі захисту. Не можуть гравці такого рівня так грати, допускати такі помилки, пропускати такі м’ячі в колективному захисті. Проблем у «Динамо» вистачає, вкотре в цьому пересвідчився.

Сподобався мені новачок «Біло-синіх» Джастін Лонвейк. Саме заради нього вирішив подивитися гру, побачити голландця в дії. Дійсно, непогане придбання, на 4+, бачу в ньому перспективу. Але Лонвейку треба давати більше ігрового часу, не «маринувати» його на лавці.

Що стосується прогнозу на матч проти «АЕКа», то я не вірю в перемогу київського «Динамо». Поставлю на нічию.