14 жовтня 2022 09:42

Анрі пояснив, чому Вернер провалився в "Челсі"

Якщо судити зі статистики, то не можна сказати, що Тімо Вернер провалився в лондонському Челсі (89 матчів, 23 голи, 21 асист). Проте вартість його трансферу з РБ Лейпцига та загальне візуальне враження від його гри залишили почуття недомовленості.


У результаті 26-річний німець повернувся до Німеччини. Обговорюючи матч РБ Лейпцига та Селтіка у Лізі чемпіонів, де Вернер записав на свій рахунок гол+пас, легенда Арсеналу та збірної Франції Тьєррі Анрі розповів, у чому може бути причина невдалої колаборації гравця та клубу.

"Я скажу, що вся справа у впевненості", - цитує Анрі talkSPORT. "З одного боку є гравці, яким все одно, якщо ви їх обіймете. Вони прийдуть, зроблять свою справу і підуть. З іншого боку є гравці, яким потрібно відчувати любов. Їм потрібно відчути, що вони гратимуть 90 хвилин. Кращий приклад - другий гол".

"Перш за все, Тімо Вернер у Челсі ніколи б не поклав перший м'яч, а потім він ніколи б не помітив (Еміля) Форсберга в другому голі. Він би поквапився, намагаючись щось зробити, занадто багато думав і перестарався. Я бачив це раніше, він був спокійний раніше і він знову спокійний зараз".

"Іноді ти приходиш у деякі місця, де до тебе не проявляють любові. Я не кажу, що її не було (в Лондоні), але якщо він не відчував її так, як відчуває її в Лейпцигу, то логічно, що він не був у кращій формі і не приймав правильні рішення".

Цього сезону Тімо Вернер провів за "биків" 13 матчів у всіх турнірах, записавши на свій рахунок сім голів і чотири результативні передачі.