6 жовтня 2022 10:30
3

Артем ФРАНКОВ: "Як не крути, поєдинок у Ренні для "Динамо" служить матчем життя"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч групового етапу Ліги Європи «Ренн» – «Динамо» Київ.


- Історія протистояння «Динамо» та «Ренна» надзвичайно проста: кілька років тому кияни рівно на цій стадії рівно у цих турах спочатку несподівано перемогло у Бретані 2:1 (пам’ятаєте переможний гол на останніх хвилинах, організований «красниковським» Че Че?), а потім удома видало чи не найкращу свою гру за Олександра Хацкевича, начисто обігравши північних французів 3:1 (і знову бразильці були хороші – Сідклей влаштував справжнє шоу ефективності на позиції лівого захисника).

Знову і знову – жодного відношення до нинішніх справ це не має, хоч і тоді, чотири роки тому, «Динамо» мало серйозні проблеми. Насамперед вони пов’язувалися з непроходженням кваліфікації Ліги чемпіонів, що входило у звичку, а «Ренн» був задерикуватий і амбітний, але якийсь незрілий. Нинішня команда Брюно Женезіо, яка займає шосте місце в національному чемпіонаті (15 очок після дев’яти турів – 4-3-2, 17-9), справляє, зізнатися, більш солідне та перспективне враження. Особливо у світлі тієї гри, яку в минулому турі в Страсбурзі показав Арно Калімуендо, що видужав, – розкішний гол у стилі Дідьє Дрогба (удар з розвороту) і дві гольові передачі. Втім, варто зауважити, що результат поєдинку багато в чому визначився завдяки суворості арбітра – коли центрбек господарів Ньямсі замість м’яча зарядив ногою Буріжо, це не обов’язково мало призводити до прямої червоної картки. А так гості з Ренна ще й у каркас двічі влучили, пропустивши лише за рахунку 3:0 на свою користь із пенальті, привезеного правим захисником і капітаном Траоре.

«Динамо» приблизно в той же час підвісило чергові знаки питання над своєю грою, мінімально подолавши «Мінай» – 1:0 (Циганков з льоту). Кияни знову надали занадто багато шансів не самому майстерному супернику і знову занадто мало створили самі. Що ж, хоча б у чемпіонаті країни пішли перемоги, та й те хліб. Тепер би в єврокубках натиснути…

Як не крути, поєдинок у Ренні для «Динамо» служить матчем життя – поразка практично позбавить наших хлопців шансів на вихід із групи, залишивши хіба теоретичні розклади імені «Ньюкасла» Боббі Робсона, а також розрахунки на Лігу Конференцій. Залишається лише сподіватися, що пауза на збірні реально пішла на користь команді, яка до того ж стрепенеться, усвідомивши міру і глибину відповідальності. Зрештою, у Лізі Європи динамівці вщент не програвали, обмежуючись мінімальними невдачами з численними варіантами – що у Стамбулі з «Фенербахче» (1:2), що у Кракові з АЕКом (0:1). «Ренн», нагадаю, здобувши трудові три очки на Кіпрі, вдома відверто відпустив турків, дозволивши їм відігратися з 0:2. Оборона команди Женезіо взагалі виглядає найуразливішою ланкою, тим більше Стів Манданда в рамці аж ніяк не молодшає. Але чи зуміють гості по-справжньому навантажити суперника – ключове питання.

Коффи на результат: 1,48 – 4,70 – 6,90, непрограш «Динамо» – 2,75

Моя ставка: обидві заб’ють за 1,99
М-да...Колись ми розраховували свої шанси проти таких команд , як МС,Реал,Ювентус,Баварія......тепер же нас не вважають за фаворитів у протистояннях з такими командами, як АЕК,Ренн,Фенер,Яблонець,Людогорець і т.д......Як швидко ми впали на дно....
Яка Європа, коли Минай ми обіграли з рахунком аж 1:0. Я писав і писатиму, щоб грати в Європі, то в таких команд як Минай (хай не ображаються) треба вигравати не менше чим 3:0 "лівою" пʼяткою".
З такою грою ДК ,як зараз , сьогодні нам нічого не світить на жаль( Чесно кажчи гри Ренна не бачив але результати говорять про те,що це далеко не та команда по силі, яку ми обігравали при Хацику. Французи фаворити матчу і мают перемагати. Добре в цій ситуації лише одне: що це не ЛЧ і не скажімо ПСЖ бо накидали б нам повну торбу там...