24 вересня 2022 17:54

Вірменія - Україна 0:5. Ліга націй. Звіт про матч. Розгромна звитяга у Єревані

Після фіаско у Глазго в матчі проти Шотландії у наступному поєдинку проти Вірменії головний тренер збірної України Олександр Петраков вирішив вдатися до великої ротації. Тренер «синьо-жовтих» зробив дуже багато змін у порівнянні з матчем кількаденної давнини, обравши досить несподіваний склад.


У рамці збірної України достатньо прогнозовано вийшов Андрій Лунін, а центрі оборони одразу троє гравців – Тарас Качараба, Сергій Кривцов та Ілля Забарний. Щодо флангів захисту, то за них зі старту відповідали Віталій Миколенко і Олександр Тимчик. Якщо говорити про центр поля, то там з’явилися двоє опорних півзахисників – Данило Ігнатенко та Сергій Сидорчук. Несподівано, але цікаво виглядала і стартова атакувальна трійка – Віктор Циганков, Олександр Зубков і Роман Яремчук.


Вірмени вкрай активно розпочали матч. Вже на 5-й хвилині господарі поля мали чудову можливість відкрити рахунок. Зелараян скористався помилкою Кривцова і вирвався фактично на рандеву з Луніним, проте, на щастя, програв свою дуель українському голкіперу. За мить схожа нагода виникла в Бічахчана, який теж небезпечно пробивав по воротах українців. Щоправда, навіть у разі забитого м’яча його б не зарахували – був офсайд.


Після 15-ти хвилин гри активізувалася і наша збірна. Досить активним був Циганков, який спершу загрожував воротам Юрченка дальнім ударом (пробив неточно), а згодом підступно пробивав у дальній кут. Втім, обидві спроби динамівця відкрити рахунок в матчі успіхом не увінчалися.


У середині тайму збірна України все-таки вийшла вперед. Циганков віддав хорошу передачу на Зубкова, той увірвався у штрафний майданчик і прострілив на Тимчика. Олександр без будь-яких проблем вколотив м’яч вже у порожні ворота та опинився в обіймах своїх партнерів – 1:0.


Надалі підопічні Олександра Петракова дещо віддали ініціативу, намагаючись грати контратаками. Натомість вірмени спробували організовувати свої позиційні атаки, декілька разів навіть достатньо близько підбиралися до воріт нашої збірної, але до гостроти їхні потуги не доходили – все блокували українські захисники або м’яч летів повз ворота.


Другий тайм розпочався за схожим сценарієм. Підопічні Хоакіна Капарроса одразу ж кинулися на ворота збірної України, і їм швидко вдалося створити одразу кілька шансів. Досить активним був Барсегян, який неодноразово загострював гру своєї команди, однак надійна гра Луніна і нашої оборони нівелювали його спроби.


Попри певну перевагу Вірменії, забити змогла саме збірна України. На 57-й хвилині Тимчик та Зубков обмінялися ролями, адже цього разу динамівець виступив у ролі асистента, а гравець «Шахтаря» – забивав гол. Захисник «Динамо» пройшов флангом і виконав прострільну передачу в центр штрафного майданчика, на яку його тезка Олександр відгукнувся точним ударом – 2:0.


Після цього господарі «поплили». На 69-й хвилині вони провалилися в обороні, внаслідок чого попустили втретє: Зубков вирвався на вигідну позицію і виконав чи то пас, чи то удар через воротаря, після якого вже у порожні ворота забив Довбик – рахунок став 3:0 на користь нашої збірної.


І навіть на цьому «синьо-жовті» не зупинилися. На 81-й хвилині Довбик викотив передачу під удар на свого колишнього одноклубника Ігнатенка, а той наважився на потужний удар з 25-ти метрів. Як наслідок, Данило влучив у самісінький кут воріт Юрченка – 4:0.


Бенефіс Довбика продовжився, адже одного лише гола та асиста йому було замало. І під завісу зустрічі Артем продовжив гольову феєрію у Єревані: нападник після подачі кутового прийняв м'яч, в стилі Мессі розвернувся повз трьох захисників і підсік м'яч над воротарем – 5:0.


Випробування вірменами наша збірна пройшла легко. Тепер на команду Олександра Петракова чекає матч-реванш зі Шотландією, в якому і визначиться доля путівки до дивізіону А Ліги націй. Віримо в Україну!