21 вересня 2022 12:07

"Як слід відкачавши з нього бабки, його вирішили посунути": Франков відреагував на конфлікт Собуцького з УАФ

Футбольний оглядач Артем Франков висловився про усунення від футболу президента Агробізнесу та керівника Асоціації ветеранського футболу України Олега Собуцького.


Два роки тому Собуцький вдарив головного суддю після матчу між Агробізнесом та Минаєм. За цей вчинок УАФ позбавила його посади віце-президента та довічно усунула від футболу. Функціонер оскаржив усунення до CAS, де його скоротили до п'яти років.

На даний момент Собуцький обіймає посаду голови Асоціації ветеранського футболу України, оскільки його дискваліфікація від футбольної діяльності має тривати ще три роки, УАФ направило рішення CAS для виконання до «ветеранів». Після цього Собуцький заявив про силове захоплення АВФУ людьми з УАФ.

Франков у цьому конфлікті став на бік власника Агробізнесу, заявивши, що він попереджав Собуцького про те, як усе закінчиться.

«Свого часу чесно попереджав Собуцького: поки ти їм потрібен – цілуватимуться в ясна, як тільки виникнуть проблеми – викинуть, не охнувши. Олег – людина, яка щиро і полум'яно любить футбол, їй можна вірити».

Футбольний оглядач вважає, що із Собуцького УАФ викачала гроші на ветеранський футбол і після цього його просто викинули.

«Собуцький до призначення активно фінансував ветеранський футбол. І ось після шести років, як слід відкачавши з нього бабки, його вирішили посунути. Для широких мас лише дві причини – він суддю побив та грав за цю збірну».

У результаті Франков дійшов висновку, що перша причина взагалі не стосується теми відходу Собуцького з федерації, хоча саме через бійку його й усунули від футболу. А другу пояснює дуже просто, що кожен зіграв би на його місці.

«Перша – вибачте якось про інше, тобто зовсім окрема історія. Друга – а ви б утрималися і не зіграли у сформованій вами та команді, яка живе на ваші гроші?», – написав Франков у телеграмі.

Зазначимо, що Собуцький не грав у професійний футбол, але з якихось причин виступав за команду ветеранів українського футболу.

Нагадаємо, через питання до ухвалених рішень Асоціації ветеранського футболу України зараз відкладаються вибори президента УАФ.