14 вересня 2022 09:34

"Невихід Яремчука окупився": легенда Бельгії радий, що українець залишився в запасі "Брюгге" на матч-розгром із "Порту"

Колишній головний тренер збірної Бельгії Рене Вандерейккен пояснив, чому Карл Хоекенс після надуспішного виступу Романа Яремчука в чемпіонаті вирішив залишити форварда поза стартовим складом.


1 вересня Брюгге сенсаційно на виїзді розгромило Порту з рахунком 4:0. На жаль, український форвард Роман Яремчук до перемоги має лише 11-хвилинне відношення, залишившись після феєрії у грі з Серен Юнайтед (дубль з асистів) на лаві запасних.

Вандерейккен пояснює такий хід тренерської думки небажанням розбивати потужне атакуюче тріо Сова-Ютгл-Ольсен, незважаючи на досвід ігор Яремчука з Порту (три гри, один гол):

«Я чекав на Яремчука в основі, бо думав, що Карл Хоефкенс вибере досвід. Тільки цієї ланки не вистачало попереду. Яремчук дуже добре знає Порту з часів гри за Бенфіку, але можуть бути й інші обставини, окрім досвіду, які стали вирішальними при виборі стартової десятки».

«З Яремчуком йому [тренеру], можливо, довелося б скоригувати свій стартовий склад, оскільки українець не може повністю замінити Сова [Камала] на позиції. Отже, вибір я розумію, такий склад повністю себе виправдав», – цитує бельгійського тренера ресурс Nieuwsblad.

Після двох стартових турів у брюссельського клубу у Лізі чемпіонів шість набраних пунктів та перше місце групи. Наступна гра пройде проти Атлетіко (4 жовтня).