6 вересня 2022 08:02

Малиновський написав історію: Гасперіні подякував українцю та компанії за унікальне досягнення "Аталанти"

Фото - ua.depositphotos.com


Виїзна перемога над новачком Серії А Монцою дозволила Аталанті одноосібно очолити чемпіонат, чого не було жодного разу в 114-річній історії «бергамасків».


До перемоги (2:0) приклав до рук австрійський бомбардир Расмус Хойлунн, також допоміг автогол екс-захисника Шахтаря Марлона. Завдяки успіху Аталанта очолила Серію А, виграючи два пункти у Наполі, що йде на другому місці.

Головний тренер команди Джан П'єро Гасперіні задоволений не лише перемогою, а й історичним досягненням, до якого команда йшла довгі 233 матчі Серії А на чолі з ним.

«Ми ризикували у перші кілька хвилин, але потім вийшли вперед. В історії Аталанти ніколи такого не було, щоб ми одноосібно очолювали лігу.

Це заслуга цих хлопців і це дуже приємно для нас і для команди, і для вболівальників. Подивимося, як довго це може тривати», – сказав Гасперіні після гри.


Нагадаємо, у старті «бергамасків» на гру проти Монци вийшов український півзахисник Руслан Малиновський, який зіграв у поєдинку 71 хвилину.


Наступний матч у чемпіонаті для Аталанти пройде вдома. За рідних уболівальників Бергамо «богиня» протистоятиме Кремонезе (неділя, 11 вересня).


Нагадаємо, що цього року вперше за шість років Аталанта не бере участі в єврокубках, оскільки у сезоні 21/22 команда Гасперіні посіла восьме місце ліги.