31 серпня 2022 19:52

"Матчі "Дніпра-1" мають транслюватися безкоштовно": почесний президент клубу Береза аргументував свою позицію

Почесний президент Дніпра-1 Юрій Береза заявив із приводу єдиного телевізійного пулу, створеного клубами української Прем'єр-ліги.


Цього літа клуби УПЛ більшістю голосів ухвалили рішення про створення єдиного телепулу, а офіційним транслятором матчів чемпіонату України стала компанія Setanta Sports.

П'ять клубів, серед яких був Дніпро-1, не підтримали це рішення та відмовилися передавати свої медіаправа офіційному мовнику. Матчі дніпровського клубу безкоштовно транслюватимуться на ресурсах медіагрупи «1+1».

Почесний президент Дніпра-1 заявив, що в Україні йде повномасштабна війна і в такий складний час не можна вимагати від уболівальників оформлювати платні підписки на трансляції футбольних матчів, що пропонує робити Setanta Sports.

«Українські вболівальники мають право дивитися матчі Дніпра-1 безкоштовно. Це не обговорюється. Ми не піддамося жодному тиску, ця позиція буде незмінною до закінчення війни», – сказав Береза.

Береза зазначив, що у всьому світі телеправа на домашні матчі належать клубам-господарям.

Перший домашній матч у новому сезоні УПЛ Дніпро-1 проведе у суботу, 3 вересня. Суперником дніпрян стане рівненський Верес. Незважаючи на те, що господарі відмовилися передавати свої медіаправа офіційному мовнику, трансляцію зустрічі анонсовано у сітці мовлення компанії Setanta Sports.



Фото - СК «Днiпро-1»